Mire jó még a spárga?

Feltehetőleg sok háztartásban kallódik ilyesféle gombolyag. Nem is hinné, milyen sokféle módon veheti hasznát

Fékezze meg a becsapódó ajtókat
Már az idegeire megy az állandó ajtócsapódás? Kötözzön az ajtó egyik kilincsére egy vékony spárgát, húzza át a szegélye körül, és kösse a végét a másik oldalon lévő kilincsre! Ezzel elegendő súrlódást alakít ki ahhoz, hogy az ajtó lelassuljon, és becsukódáskor ne csapódjon be olyan hangosan.

Öntözze növényeit nyaralás közben is
Napokig nem lesz otthon, így nem tudja öntözni növényeit? Tegyen melléjük egy nagy edényt tele vízzel, majd vágjon annyi szál madzagot, ahány növénye van. A madzagok legyenek elég hosszúak, hogy egyik végük az edény aljáig leérjen, másik végüket pedig be tudja pár centi mélyen nyomni a virágföldbe. A köteleket mártsa meg a vízben, majd az edényből vezessen egyet-egyet mindegyik növényhez – ha a virágföld elkezd kiszáradni, a hajszálcsöves jelenségnek köszönhetően a madzagokon keresztül átszivárog a víz az edényből.

Az az átkozott csöpögő csap!
Nem fog álmatlan éjszakákat okozni a csap csöpögése, ha a szivárgó vizet egy spárgán vezeti le a mosdókagylóba. A kötél egyik végét csomózza a csap szájához, a másik vége pedig csak lógjon a mosdó aljára – így hangos kopogás helyett csendben fognak utazni a vízcseppek, ön pedig nyugodtan alhat a vízszerelőre várva.

Fényesítse az étkészletet
Önben is éles képként él a megterített ebédlőasztalon csillogó étkészlet ideája? Pamutfonallal könnyen kifényesítheti az evőeszközöket, ráadásul könnyen hozzáférhet például a villa fogai közti nehezen elérhető helyekhez is.

Gondoljon a címzettre
Legközelebb, ha csomagot ad fel a postán, igyekezzen ne megkeseríteni a címzett életét a csomag felbontásával! Mielőtt leragasztja a csomagolást, alá hosszában és széltében is rejtsen el úgy spárgát, hogy annak a vége lógjon ki a papír alól – így a csomókkal vagy a celluxszal való küzdelem helyett egyszerűen a kilógó spárgát végighúzva könnyen fel lehet majd nyitni.

Ha kedveli az efféle praktikákat, ismerjen meg továbbiakat!

Vote it up
371
Tetszett?Szavazzon rá!