Mire jó még a szénsavas üdítő?

Nem kell feltétlenül meginni ezeket a folyadékokat, hiszen rengeteg házi praktikára alkalmasak

Kapcsolódó cikkek

Eldugult lefolyó
Egyre lassabban folyik le a konyhai lefolyó? Valószínűleg dugulás van a rendszerben, és hamarosan még nagyobb lehet a gond. Előzze meg a bajt: öntsön bele két liter szénsavas üdítőt! Az erős szénsav feloldja a lerakódásokat. Ha netán ez sem segít, jól jöhet a szódabikarbóna és az ecet!

Foltos fajansz
Csúnya szennyeződés éktelenkedik a vécécsészében? Öntsön bele másfél pohárnyi szénsavas üdítőitalt, és hagyja egy órát állni. Aztán súrolja ki a kagylót, majd húzza le a vécét: olyan lesz, mint új korában.

Friss vágott virágok
Amikor a virágot a vázába teszi, adjon a vízhez félpohárnyi színtelen szénsavas üdítőt (a kóla tehát nem jó). A csokor napokkal tovább friss marad, mintha csak tiszta vízbe tette volna. Egyébként erre akár az aszpirin is jó lehet.

Rozsdás krómfelület
Ha régi autója van, amely még valódi krómfelületekkel büszkélkedhet, akkor valószínűleg már néhány rozsdafolt is megjelent rajta. Gyűrjön össze egy darab alufóliát, mártsa kólába, majd könnyedén súrolva távolítsa el a korrózió apró nyomait. Létezik több más autótisztítási praktika.

Üdítő torta
A legtöbb készen kapható tortaalap elkészítési útmutatója azt írja, hogy tojást és olajat kell tenni a keverékbe. Az igazság azonban az, hogy nem muszáj. Vegye elő a készen kapható tortakeveréket. A tojás, víz és olaj helyett löttyintsen bele kedvenc szénsavas üdítőjéből egy 330 ml-es dobozzal – ha tetszik, cukormenteset. Süsse a tésztát a dobozon feltüntetett ideig, és máris kész a finom, de kevesebb zsírt és kalóriát tartalmazó torta! Íme, pár további filléres konyhai trükk!

Ha kedveli az efféle olcsó háztartási praktikákat, talán érdekli, miféle trükkökre képesek az alábbi hétköznapi termékek: alufólia, fogpiszkáló, radír, mikró, fogkefe, olívaolaj, fogkrém, vodka, sampon, zabpehely, befőttesgumi.

Vote it up
327
Tetszett?Szavazzon rá!