Mire jó még a tej?

Persze, inni a legjobb, de a fürdőszobában és a háztartásban is hasznát veheti. Íme, kilenc egyszerű, ám hatékony felhasználási mód

Készítsen arcpakolást
Keverjen össze negyed pohár tejport annyi vízzel, amennyit felvesz, hogy sűrű pasztát nyerjen! A keverékkel alaposan fedje be az arcát, engedje azt tökéletesen megszáradni, majd mossa le langyos vízzel! A pakolás nyomán arcbőre frissnek, megfiatalodottnak érződik majd. Szeretne megismerni kilenc további otthoni arcpakolást?

Hűsítse a rovarcsípést
Keverjen össze egy rész tejport két rész vízzel, és adjon hozzá egy-két csipet sót! Kenje be vele a rovarcsípést! A tejben található enzimek segítenek semlegesíteni a rovar befecskendezett mérgét, és enyhítik a napégés fájdalmát. Tudta, hogy rovarcsípésre jó az aloé vera is?

Tejfürdőzzön
Ajándékozza meg önmagát egy fényűző, habos tejfürdővel! Nagyjából fél pohár tejport öntsön a kádba, miközben az éppen megtelik vízzel. A tej természetes módon puhítja és selymesíti a bőrt.

Varázsolja tisztává és puhává piszkos kezét
Készítsen pépet zabkásából és tejből, majd erőteljesen dörzsölje át vele a kezét! A sötét foltok eltűnnek majd, a tejes zabkásakeverék pedig puhítja és megnyugtatja a bőrt.

Fényezzen ezüstöt
Segít az aludttej! Ha nincs, készítsen friss tejből egy kis ecet hozzáadásával! Egyszerűen áztassa be az ezüstöt a tejbe fél órára, hogy fellazítsa a lerakódásokat, aztán mossa meg meleg, szappanos vízzel, és dörzsölje át puha ronggyal! Gondolta volna, hogy alufóliával is lehet az ezüstöt tisztítani?

Tisztítson lakkbőrt
Varázsolja újjá lakkbőr retiküljét vagy lakkcipőjét! Csak kenje be egy kis tejjel, hagyja megszáradni, és egy puha ronggyal dörgölje át a felületet!

Távolítsa el a tintafoltot
Egy egész éjszakás tejfürdő azonban gyakran csodát tesz. Az érintett ruhadarabot áztassa tejbe éjszakára, másnap pedig a szokásos módon mossa ki! Nem is hinné, de a tintafolt ellen jó lehet a fogkrém is.

Frissítse fel a mirelit hal ízét
Ha azt akarja, hogy a fagyasztóból elővett halnak olyan íze legyen, mint a frissen fogottnak, akkor áztassa tejbe a fagyott halat, amíg meg nem puhul.

Tegye ízletesebbé a főtt kukoricát
Édesebb íze lesz a főtt kukoricának, ha mielőtt a kukoricacsöveket beleteszi a forró vízbe, tegyen negyed pohár tejport az főzőedénybe!
 

Ha kedveli az efféle praktikákat, tudja meg, mire jó még például a papírtörlő, az aszpirin, a keserűsó és többtucatnyi más háztartási szer.

Vote it up
267
Tetszett?Szavazzon rá!