Mire jó még a teniszlabda?

Nemcsak akkor érdemes tartani, ha szeret teniszezni: egyebek közt segíti a parkolást, a mosást, sőt az alvást is

Összeállnak a tollak?
A tollpárnák vagy tollkabátok mellé legközelebb dobjon be 4-5 teniszlabdát is a mosógépbe, illetve a szárítóba. A pattogó labdák ütögetésének köszönhetően nem fognak a tollak összecsomósodni! Ismerjen meg további mosási praktikákat!

Sajgó lábfejek?
Egy egyszerű tornagyakorlattal enyhülést hozhat lábfejének. Tegyen egy teniszlabdát a földre, vegye le a cipőjét, és lábfejét helyezze a labda tetejére. Ezután a talpa alatt tartott labdát kezdje körkörösen görgetni.

Hátmasszázs egyedül
Néhány teniszlabdát csomagoljon egymás után egy nagyobb zokniba, majd csomózza be a végét. Majd, mintha csak zuhanyzás után egy törülközővel törölgetné meg, úgy húzkodja a labdákat végig a hátán. Tudta, hogy más trükkökkel is masszírozhatja magát?

Apró szerszámosláda
Vágjon egy kis hasítékot a labdára, nyomja össze, hogy az kitáguljon, és dugjon bele néhány szöget; majd engedje el, hogy a nyílás összezáródjon. A kis szerszámosláda bárhol elfér, könnyen magával is viheti – ha pedig hirtelen egy szögre van szüksége, csak nyomja össze a labdát a nyílásnál.

Mentse meg a zoknikat
Ne dobjon ki egy zoknit, csak mert kicsit kilyukadt! Dugjon bele egy teniszlabdát, és nyomja oda, ahol a varrás szükséges vált. A labda ki fogja feszíteni a zokni anyagát, így könnyebb lesz összevarrni a lyukat.

Támassza meg a biciklitámaszt
Mindig elsüllyed a puha földben a kerékpártámasz, és felborul a bicikli? Ezt könnyen megelőzheti egy teniszlabdával. Vágja fel a teniszlabdát, és húzza rá a támaszra. A labda megakadályozza, hogy a támasz elsüllyedjen, legyen szó fűről vagy homokról – a bicikli biztosan fog állni.

Üvegnyitás labdával
Hazánkban is egyre elterjedtebb az üveges italokon a csavarós kupak – ez sok bosszúságot képes okozni, mert gyakran nem adja magát egykönnyen. Az ilyen helyzetekre lehet megoldás egy félbevágott teniszlabda: ha ezzel markol rá a kupakra, gond nélkül lecsavarhatja!

Tompítson a kalapács ütésén
Akár egy famunkát kell finoman helyrepofozni, akár puha fába kell szöget beverni, előtte egy az oldalán felhasított teniszlabdát húzzon rá a kalapácsra: a labda anyaga kellőképp tompítani fog az ütéseken.

Gond nélküli parkolás
Hiba nélkül beparkolni a garázsba sokszor már-már művészetszámba megy! Pontosan ki kell centizni minden lépést, se túl messze, se túl közel nem kerülhet a falakhoz… Jobb, ha nem csak a megérzéseire támaszkodik a távolságok megsaccolásakor: a plafonról lógasson le egy teniszlabdát úgy, hogy az hozzákoccanjon a kocsiablakhoz, ha már ideje megállnia.

Hullámos bútorok csiszolására
Szépek a hullámos felületű bútorok, kezelni azonban annál nehezebb őket. Egy teniszlabdával azonban ez is zökkenőmentessé tehető: a labdát tekerje smirglipapírba, és így görgesse végig a bútor ívein.

Elég a horkolásból!
Leggyakrabban a hátukon fekve horkolnak az emberek – lehetetlenítse el hát a háton fekvést! Mi sem egyszerűbb: rögzítsen a horkoló partner pizsamájának hátára egy teniszlabdát, például egy zokni és egy biztonsági tű segítségével, de varrhat akár egy külön zsebet is a labdának, ha gondolja. A labda miatt nem fog tudni kényelmesen a hátára fordulni, így másik pózt fog inkább keresni – amely pózban, remélhetőleg, kevéssé fog horkolni.
 

Kedveli az efféle házi praktikákat? Ismerje meg, mire jó még például a majonéz, a fogkrém, a papírtörlő és többtucatnyi más háztartási termék!

Vote it up
208
Tetszett?Szavazzon rá!