Mire jó még a vanília?

Nem is hinné, milyen meglepő dolgokra használhatja a csábos illatú vaníliakivonatot. Íme, öt példa

A vaníliakivonat azon kívül, hogy rengeteg finomság alkotórésze, bevált szer például ízületi gyulladás és herpesz ellen, de akár a fogfájás enyhítésére is alkalmas. Most pedig lássuk, mire jó még!

A hűtő felfrissítése
Egyszerűen nem tud megszabadulni attól a makacs, kellemetlen szagtól a hűtőjében, még akkor sem, ha kisúrolja? Törölje át a hűtő belsejét vaníliakivonattal! Hogy tovább tartson a friss vaníliaillat, áztasson vattapamacsot vagy egy darabka szivacsot vaníliakivonattal, és hagyja benn a hűtőben! Ha nincs otthon vaníliakivonat, íme, pár hasonlóan hatékony praktika!

A mikrohullámú sütő szagtalanítása
A halszag, netán valamilyen más erőteljes szag kiűzhetetlen a mikrohullámú sütőjéből? Öntsön egy kis vaníliaaromát egy tálkába, és magas fokozaton melegítse a mikróban egy percig! Máris jobb!

A friss festékszag semlegesítése
Ha nem szeretné a friss festék kellemetlen szagát érezni a házában, akkor keverjen egy evőkanál vaníliaaromát a festékes edénybe, amikor kinyitja! Háza illatozni fog!

Az otthon édes illata
Az ingatlanügynökök régi trükkje: cseppentsen egy vagy két csepp vaníliakivonatot egy villanykörtére, és kapcsolja fel a lámpát! Háza kellemes süteményillattal fog megtelni. Íme, pár további illatosító praktika!

Rovarriasztó
Mindenki szereti a vaníliaillatot. Azaz mindenki, kivéve a rovarokat. Oldjon fel egy evőkanál vaníliaaromát egy pohár vízben, majd kenje be vele teste fedetlen bőrfelületeit! Ezzel elveszi a szúnyogok, a böglyök és a kullancsok kedvét.

Kedveli az efféle praktikákat? Tudja meg, mire jó még például a fogkrém, az aloé vera, a keserűsó és számtalan más hétköznapi termék.

Vote it up
130
Tetszett?Szavazzon rá!