Mire jó még a vattapamacs?

Messze nem csak sminkeltávolításra használhatja a vattalabdát! Íme, pár ötletes alkalmazási mód

Szobaillatosításra
Itasson át egy vattapamacsot a kedvenc parfümjével, és rejtse bele a porszívó zsákjába. Miközben porszívózik, az illat kiszáll, és finoman átjárja a szobát. Persze a lakás számos más házi praktikával illatosítható.

A hűtőszekrény szagtalanítására
Néha előfordul, hogy a hűtőszekrényben kellemetlen szag uralkodik. Nedvesítsen meg egy vattagolyót vaníliakivonattal, és tegye az egyik polcra. Meglátja, nemcsak elveszi a szagokat, hanem a saját kellemes illatát is szétárasztja. Ajánlhatunk további szagtalanítási trükköket?

Penészes helyek tisztítására
Mindig vannak olyan nehezen elérhető pontjai a fürdőszobának, különösen a falhoz rögzített elemek környékén, ahol a penész megtelepszik a csempék közötti hézagokban. Nem kell minden ízületét kicsavarnia ahhoz, hogy itt is visszavarázsolja a ragyogást. Áztasson erős tisztítószerbe pár vattapamacsot, és tegye a kérdéses helyekre. Hagyja ott pár órát, hogy kifejthessék áldásos hatásukat. Amikor eltávolítja őket, látni fogja, hogy sikeresen elvégezték ön helyett a munkát. Befejezésül meleg vizes zuhannyal mossa le a felületet.

A balesetveszély elhárítására
Illesszen egy vattalabdát a bútorfiókok vezetősínjének végére! Így megakadályozza a fiók teljes becsukódását, egyúttal megelőzi, hogy a becsapódó fiók becsípje a gyerekek ujját.

A gumikesztyű védelmére
Netán műkörme van, és mosogatás közben gyakran kiszúrja a gumikesztyűt? Íme, a megoldás: helyezzen vattalabdát a kesztyű ujjaiba! A puha béléssel meghosszabbíthatja a kesztyű élettartamát. Egy másik trükkkel pedig akár ápolhatja is a kezét mosogatás közben.

Kíváncsi további ötletekre is, hogy mire jók más mindennapi tárgyak és anyagok? Kattintson!

Vote it up
299
Tetszett?Szavazzon rá!