Mire jó még a vazelin?

A puha paraffin bevált folteltávolító, azonban jó rovarűzésre, a bőr fényének visszaadására és nyikorgás ellen is

Kapcsolódó cikkek

Rúzsfolt?
Rúzsfolt éktelenkedik a szövetszalvétán, netán máshol? Próbálja ki a következőt: mosás előtt kenjen vazelint a foltokra, a szokásos módon mossa ki, és minden remény szerint búcsút inthet a rúzsnyomoknak! Ha netán mégsem, óvatosan körömlakklemosóval is próbálkozhat.

Odaragadt rágógumi?
Nyomjon egy kis vazelint a bosszantó golyócskára, dörzsölje addig, amíg a rágógumimaradvány elkezd szétesni, majd távolítsa el! A rágógumifolt ellen a mélyhűtés is bevált módszer.

Vízfoltos asztal?
Kenje be parafinnal és hagyja állni rajta egész éjjel! Reggel törölje le a zselét, és meglátja, hogy vele együtt a vízfoltok is távoznak.

Fénytelen lakkcipő?
A lábbeli fénye tovább megmarad, ha vazelinnel fényesíti.

Kopott bőrkabát?
Nincs szükség drága bőrnedvesítő szerekre, a petróleumzselé is tökéletesen alkalmas erre a célra. Vigye fel a vazelint a bőrfelületre, dörzsölje bele, törölje le a felesleget, és kész is van!

Korrodált akkumulátor?
Szedje szét a csatlakozásokat, és tisztítsa meg őket drótkefével! Csatlakoztassa újra azokat, majd alaposan kenje be parafinnal! A vazelin meg fogja akadályozni a korróziót.

Hangyák Blöki tányérján?
Vegye körbe az etetőtálat parafinnal! A hangyák nem fogják megkockáztatni, hogy belemásszanak. Íme, pár további remek hangyaűző tipp.

Festés?
Ha nem akar vesződni az összes fémszerelvény eltávolításával, beleértve a kilincseket is, kenje be vazelinnel a fémet. Ez megakadályozza, hogy a festék rátapadjon. Ha befejezte a festést, akkor csak törölje le a zselét a nemkívánatos festékkel egyetemben!

Szoruló üvegcsék?
Nehezen tudja lecsavarni a ragasztó vagy a körömlakk üvegcséjének tetejét? Ha mégis sikerült kinyitnia azokat, dörzsöljön egy kis vazelint az üveg peremére! Legközelebb nem fog rátapadni a fedél.

Krómozott felületek?
Ha szeretné, hogy például kerékpárja megőrizze a krómos fényét, szánjon időt arra, hogy a krómozott felületekre vazelint ken! Amikor majd eljön az idő, hogy újra elővegye ezeket az eszközöket, nem talál majd rajtuk rozsdát. A módszer alkalmazható a garázsban tárolt szerszámoknál is.

Beragadt kültéri villanykörte?
Előzze meg a bajt: kenjen vazelint a villanykörte menetére, mielőtt becsavarja azt az aljzatba. A kültéri világítótestek esetében ez különösen ajánlott.

Nyikorgó ajtó?
Kenje be vazelinnel az ajtó vasalásait! Vége a nyikorgásnak. Ha van otthon WD-40, az is jó lehet.

Fröccsmentes zuhanyzás?
Ha akadozik a zuhanyfüggöny, tegye síkossá a függönykarnist vazelinnel, így egy pillantás alatt elhúzhatja azt, és nem kell majd vizesen rángatnia!

Viaszos gyertyatartók?
Kenje be vazelinnel a gyertyatartót, mielőtt belehelyezi a gyertyákat. Így a viasz nem fog rátapadni, és könnyebb lesz tisztává varázsolni azt.
 

A fentieken túl a vazelin a szépségápolásban is sokféleképpen hasznosítható. Ha kedveli az efféle praktikákat, tudja meg, mire jó például a keserűsó, a mikró, az aloé vera vagy többtucatnyi más termék és anyag.

Vote it up
213
Tetszett?Szavazzon rá!