Mire jó még a vodka?

Sokféleképpen hasznosítható a vodka a háztartásban, csak aztán nehogy a fejébe szálljon a túlzott kreativitás!

A vodka minden ínyenc bárpultjában megtalálható. Ám ha valamiért nem a szokásos módon szeretne „megszabadulni tőle”, akkor se öntse ki: rengeteg mindenre felhasználhatja még!

Tartsa frissen vágott virágait
Annak érdekében, hogy a lehető legtovább frissen és szépen tartsa vágott virágait, meg kell akadályozni a baktériumok terjedését a vízben, illetve biztosítani kell, hogy a vágott virág is hozzájusson a szükséges tápanyaghoz. Egy teáskanál cukorral egyetemben öntsön néhány csepp vodkát (vagy akármilyen hasonló szeszes italt) a vázába, majd ismételje mindennap, amikor amúgy is vizet cserél.

Készítse el házi vaníliakivonatát
Tegye különlegessé egyszerűen készülő ajándékcsomagját! Vásároljon szárított vaníliarudat, és hosszában vágja ketté. Tegye befőttesüvegbe, és öntsön rá háromnegyed csésze vodkát. Miután az üveget jól lezárta, 4-6 hónapra tegye el a spájzba – néha vegye elő, és rázogassa meg. Ezután fehérítetlen kávéfilteren szűrje át és öntse csinos üvegcsébe – biztos siker mindenkinél, aki szeret sütni-főzni!

Üveg- és ékszertisztítás
Pár csepp vodka egy szempillantás alatt megszabadít minden üveget és drágakövet a szennyeződésektől. Ne tántorítsa el, hogy kap majd néhány lenéző tekintetet: mártson egy rongyot a vodkába és egyszerűen dörzsölje le a makacs foltokat szemüvegéről – gyémántgyűrűjét akár áztathatja is pár percig, hogy aztán az újra csillogjon! Ne próbálja azonban ezt ki kontaktlencsével és a nem kristályos drágaköveket se tisztítsa alkohollal! Csak a gyémántok, smaragdok és hasonlók esetében működik jól a vodkafürdő. Egyéb esetekre íme, pár további ékszertisztítási trükk.

Fertőtlenítés
A vodka alkohol, és mint ilyen, elpusztítja a baktériumokat. Ha épp nincs kéznél alkoholos tisztító, nyugodtan használjon vodkát a borotvapengéje vagy épp a fésűje, fogkeféje vagy akármi más baktériumgyanús felület fertőtlenítésére.

Gyomirtás
Egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyomirtó receptje: 30 milliliter vodkát, pár csepp folyékony szappant és két csésze vizet öntsön szórófejes flakonba. Délben használja a közvetlen napot kapó gyomokon: az alkohol lebontja a leveleket borító viaszos hártyát, kiszáradásra ítélve így a növényt a napon. Árnyékban azonban sajnos nem fog működni.
 

Tudja meg, a fentieken kívül mire jó még a vodka!

Vote it up
357
Tetszett?Szavazzon rá!