Mire jó még az öblítő?

Egyáltalán nem csak a mosógépbe való! Minden bizonnyal meg fog lepődni a textilöblítő sokoldalúságán!

Előzze meg a sztatikus kisülést
Megrázza a szőnyeg, amikor átsétál rajta? Erre is megoldás lehet az öblítő! Keverjen el 1 csésze öblítőt 2,5 liter vízben, töltse egy szórófejes üvegbe és azzal spricceljen egy keveset a szőnyegre – vigyázzon, hogy ne itassa teljesen át az anyagot, mert még megsérül az alapréteg! Este öblítőzze be, és reggelig hagyja megszáradni, mielőtt rálépne – hetekig biztonságban lehet a kellemetlen rázástól.

Az odasült ételmaradék sem gond
Még csak sikálni sem kell – egyszerűen itassa át az edény falára odaégett maradékot öblítővel! Az edényt töltse fel vízzel, nyomjon bele öblítőt és hagyja ázni körülbelül 1 órát. A makacsnak hitt szennyeződés könnyedén le fog jönni.

A hajspray-foltokat is eltünteti
A falra száradt hajlakk eltávolítása mindig kihívást jelent, de öblítővel ez a probléma is könnyen megoldható. Keverjen el öblítőt 1:2 arányban vízben, öntse szórófejes üvegbe, azzal spriccelje a szennyezett felületre, és egy száraz törlőronggyal átsikálva könnyedén el is tüntetheti!

Könnyedén eltávolíthatja a kemény víz okozta foltot
Mindig hosszas macera eltüntetni az ablaküvegről a zavaró foltokat? Felgyorsíthatja a folyamatot, ha tiszta öblítőt vet be: vigye fel a foltra, és hagyja állni. Tíz perccel később egy nedves rongy segítségével gond nélkül letörölheti az öblítővel együtt a foltokat is.

Őrizze meg az ecsetek sörtéjének rugalmasságát
Festés után alaposan mossa ki a festéket az ecset sörtéjéből: legjobb, ha egy üres konzervdobozt megtölt vízzel, belenyom egy csepp öblítőt, és ebben tisztítja meg az ecsetet. Miután leöblítette, ne felejtse el a sörtét megszárítani!

Készítsen saját készítésű öblítőkendőt
Az öblítőkendő nagyon praktikus találmány, árában azonban sajnos összehasonlíthatatlan folyékony kollégájával. Készíthet azonban öblítőkendőt otthon, kisebb vagyont spórolva így meg! Egy régi, kisebb méretű törülközőt áztasson át 1 teáskanál folyékony öblítővel, és ezt használja legközelebb mosás után a szárítógépben.

Távolítsa el a régi tapétát
Egy csettintésre leszedheti a régi tapétát, ha öblítőt használ! Keverjen el 1 liter vízben 1 kupaknyi öblítőt, majd szivaccsal vigye fel a tapétára. Adjon körülbelül 20 percet a tapétának, hogy beszívja, majd el is kezdheti levakarni. Ha a tapétán vízálló réteg van, először egy drótkefe segítségével perforálja, mielőtt az öblítős keverékkel beáztatná.

Kedveli az efféle házi praktikákat? Ismerje meg, mire jó például a keserűsó, az aloé vera vagy a papírtörlő!

Vote it up
404
Tetszett?Szavazzon rá!