Mire jó még az olívaolaj?

Amellett, hogy egészséges és finom, a szépségápolásban is hasznos lehet, mégpedig legalább ötféle módon

Használja hajkondicionálóként
Száraz és törékeny a haja, mint a szalma? Tegye újra selymessé fél csésze olívaolajjal! Melegítse fel az olajat (azért ne forráspontig!), egyszerűen vigye fel a hajára, majd takarja le nejlonzacskóval, és tekerjen rá egy törülközőt. Hagyja fenn 45 percig, majd samponnal mossa meg és alaposan öblítse ki a haját.

Szabaduljon meg a pattanásoktól
Elismerjük, elsőre blődségnek tűnhet olívaolajjal kezelni a pattanásokat – mégis sokan erre a technikára esküsznek! Keverjen el 4 evőkanál sót 3 evőkanál olívaolajban, öntse tenyerébe, majd kezével, ujjaival masszírozza arcbőrébe; pár percig hagyja hatni, majd meleg vízzel mossa le. Egy héten át mindennap végezze ezt el, utána már elég heti 2-3 alkalommal. A só hámlasztó hatásának köszönhetően tisztítja a pórusokat, az olaj pedig hidratálja a bőrt – idővel jelentős javulást kell, hogy tapasztaljon.

Használja borotvahabként
Ha elfogyott a borotvahab, ne vesződjön szappannal, csak az idejét pazarolná, és még bőrének is árthat. Helyette az olívaolaj prímán megfelel a célnak – nemcsak hogy könnyebben fogja húzni a borotvát, de közben hidratálja is bőrét! A végén még lehet, hogy soha többé nem fog borotvahabot vásárolni.

Mosson vele kezet
Olajos lett a keze a kocsitól, esetleg festék ment rá? Egy teáskanál olívaolaj és egy teáskanál só vagy cukor nagy segítség lehet! Erőteljesen dörzsölje tenyerébe a keveréket, figyeljen, hogy az ujjai közé került foltokról se feledkezzen meg, majd mosson kezet szappannal és vízzel. Amellett, hogy kezét minden szennyeződéstől megtisztította, még bőre is puhább lett!

Mossa ki a festéket a hajából
A fal helyett a hajára ment a festék egy jelentős része, és nem feltétlenül elégedett a színével? Könnyen segíthet a helyzeten egy olívaolajjal benedvesített vattapamacs! A szempillafesték leszedésére is alkalmas az olívaolaj, ne feledje azonban utána egy kendővel megtörölni szemét.
 

Tudta, hogy sok más természetes növényi olajat is használhat bőre ápolására?

Vote it up
291
Tetszett?Szavazzon rá!