Mire jók még a fűszerek?

Amellett, hogy ízesítik ételeinket, sajátos illatuknak köszönhetően sok mindenre használhatók otthon

Hangyák visszaszorítása
A kis rovarok előtt a liszt, a cukor és a paprika sincs biztonságban. Védekezésül ragasztószalaggal erősítsen egy-egy babérlevelet a tárolódobozok fedelének belső felére. Egyes fűszerek a konyhaszekrényből is elriasztják a hangyákat. A babérlevél helyett kipróbálhatja a zsályát, a fahéjat, a szegfűszeget is, de akár magát a paprikát is.

Lábszag megelőzése
A zsálya elpusztítja a szagért felelős baktériumokat, amelyek a cipő nyújtotta meleg, párás környezetben szaporodnak el. Mielőtt belebújna a lábbelijébe, morzsoljon bele egy kis zsályát, aztán a nap végén egyszerűen szórja ki a maradékot a szemetesbe. Íme, pár további trükk lábszag ellen!

Termosz belsejének frissen tartása
Ha hosszabb ideig nem használja, előfordul, hogy dohos szaga lesz. Ennek megelőzésére a kupak rácsavarása előtt tegyen bele egy egész szegfűszeget vagy egy teáskanál sót. Persze használat előtt ne felejtse el kiöblíteni.

Ezüstmoly távol tartása
Kedvelik a párás helyeket, a konyhát és a fürdőszobát. Akasszon a fürdőszobaszekrénybe vagy a mosógép mögé zsályát vagy babérlevelet tartalmazó illatszeres zacskót.

Befőttesüvegek szagtalanítása
Szeretné későbbi használatra megmenteni az üveget, de a mosogatószer nem tünteti el az ecetszagot? Keverjen egy teáskanál őrölt mustármagot egy liter vízhez, töltse az üvegbe, és hagyja benne éjszakára.

Vote it up
366
Tetszett?Szavazzon rá!