Mirelit mítoszok

Tényleg kevésbé tápláló a fagyasztott zöldség, mint a friss? Meleg helyiségben kell felengedni? Igaz, hogy akármeddig eltartható?

Rendszeresen vásárolunk fagyasztott élelmiszert és szinte naponta sütünk-főzünk valamit azok felhasználásával, mégis sokakban élnek tévképzetek arról, hogy miként bánjunk a mirelit termékekkel és mit várhatunk tőlük.

„A friss zöldség táplálóbb”
Ha a zöldségfélét röviddel a betakarítás után fagyasztják le, valóban több vitamint tartalmazhat, mint a „friss” – amely akár egy héttel később kerül piacra, azután még otthon is hűtjük egy ideig.

„A fagyasztott ételt legjobb meleg helyiségben felengedtetni”
Ha a baromfival bánik így, a felszínén már akkor szaporodni kezd a szalmonella, amikor a belseje még fagyott.

„A fagyasztott étel bármeddig eltartható”
A színe, az íze és más minőségi tulajdonságai idővel romlanak. A csomagolásról olvassa le, mi mennyi ideig tárolható! A fagyasztókészülék használati utasítása is eligazíthat ebben.

„A fagyasztás elpusztítja a baktériumokat”
Nem öli meg őket, csak lelassítja a szaporodásukat. Mihelyt az élelmiszer olvadozni kezd, a baktériumok ismét felélednek.

Vote it up
344
Tetszett?Szavazzon rá!