Mitől fél leginkább?

A magánytól? A szegénységtől? Attól, hogy megcsúnyul az arca? Esetleg a nyilvánosság előtti beszédtől?

Mint 2010. októberi Föld körüli kérdésünkből kiderül, a vizsgált 17 országból 10-ben a magánytól tartanak a legtöbben – nálunk is. A maradék hét országban pedig az elszegényedés a megkérdezettek legnagyobb félelme, ami nem is csoda a gazdasági válság idején.

Hogy mi a legnagyobb meglepetés? A feltételezett fiatalságkultusz ellenére Magyarországon a válaszadók alig 6 százaléka állította azt, hogy az öregedés természetes velejárója, arcunk elváltozása aggasztja leginkább. Érdekes módon Németországban, Spanyolországban és Kínában viszont egyaránt 23 százalékuk tart ettől.

Ami a nemek közti eltéréseket illeti, a magyar hölgyek sokkal inkább tartanak a megcsúnyulástól (11%, míg a férfiaknál ez alig 1%). Az elszegényedés viszont a férfiakat aggasztja jobban (férfiak: 44%, nők: 31%). A nyilvánosság előtti beszéd közel arányban rémiszti a két nemet (nők: 13%, férfiak: 11%). Hasonló a helyzet a magánnyal (nők: 45%, férfiak: 44%).

Lássuk a többi ország adatait! Kattintson a grafikonokért! Ausztrália, Brazília, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Államok, Franciaország, Fülöp-szigetek, Hollandia, India, Kanada, Kína, Malajzia, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Oroszország, Spanyolország

Vote it up
274
Tetszett?Szavazzon rá!