Mit egyen az allergia ellen?

Vessen egy pillantást a tányérjára, bizonyos ételek ugyanis súlyosbíthatják, míg mások enyhíthetik a szénanátha tüneteit

Ártalmas ételek
Méz Ha a virágportól kivörösödik a szeme, jobb, ha elfelejti a mézet. Az édes nyalánksághoz mikroszkopikus mennyiségben allergén anyagok (pollenek) keveredhetnek.

Fermentált ételek Ha a penésztől tüsszög, mellőzzön mindent, ami fermentált, vagy penészspórák tenyészhetnek rajta: ilyen például a mazsola, sör, bor, kovászos kenyér, kéksajt, savanyúság és ecet.

Fészkesvirágzatúak Ha a parlagfű váltja ki a tüneteit, kerülje el a növény ehető rokonait: a tárkonyt, articsókát, endíviát, valamint a kamillateát is.

Gyógyító ételek
Lenmag Az aprócska magok teli vannak omega–3 zsírsavakkal, de ne egészben nyelje le őket: a szervezetünk csak az őrölt magokból képes felszívni a zsírsavakat.

Kurkuma A jellegzetes indiai fűszer fő hatóanyaga, a kurkumin természetes antihisztaminként (allergiás tünetenyhítőként) működik. Keverje a kurkumát levesekbe, tojásos ételekbe és currykbe.

Lazac és hering Bizonyos kutatások azt mutatják, hogy az omega–3 zsírsavak fogyasztása segít az allergiás tünetek enyhítésében. A lazac és a hering elsőrangú omega–3-forrás.
 

Kíváncsi további allergia elleni tippekre? Kattintson!

Vote it up
506
Tetszett?Szavazzon rá!