Mit szólna egy turmixhoz?

Mindenki ismeri ezt a remek italt, mégsem élünk elég gyakran a jótéteményeivel. Íme, néhány elkészítési tipp

A házi gyümölcsturmix nagyszerű eszköz a nap elindítására, vagy akár arra is, hogy némi vitamintöbbletet csempésszen gyermekei étrendjébe.

Roppant egyszerű előállítani, hiszen csak turmixgép vagy botmixer kell hozzá. Fagyasztott gyümölcsből sűrűbb turmixokat gyárthat. Jól bevált recept a következő: 1 marék málna, 1 feldarabolt banán, 1 evőkanál sima joghurt, 1 narancs leve. Pörgesse fel, és kész!

Vég nélkül kísérletezhet a készítmények összetételével és állagával. Az alábbi tippekkel ínycsiklandó innivalókhoz juthat.

• Mindig érett gyümölcsből induljon ki; ízfokozónak használjon almalevet. Ha a turmix alapja tej vagy joghurt, ez lehet zsírdús vagy zsírszegény. A kis dobozokban lefagyasztott turmix kiváló fagylalthelyettesítő. Jeges turmixba tegyen jégkockát vagy tört jeget.

• Gyümölcsléből készítsen ízesített jégkockát, de erre a célra csakis cukor és adalékanyag nélküli, 100 százalékos gyümölcslevet válasszon. Növelje turmixa tápértékét búzacsíra vagy őrölt lenmag hozzáadásával, amelyet elég a végén, egy pillanat alatt belekeverni.
 

Ismerjen meg további turmixrecepteket!

Vote it up
408
Tetszett?Szavazzon rá!