Mit tegyek a macskapiszok ellen?

A legtöbb cica természeténél fogva nagyon tiszta. De mi a helyzet, ha az öné nem az?

Tartsa az alomtálcát jó távol kedvencei etetőhelyétől, valami csöndes, de jól hozzáférhető zugban.

Gondosan válassza ki az alomtálcát. Némelyik macska a háborítatlanság miatt jobb szereti a fedett változatot, mások nem. A tálca mindenképpen elég nagy legyen ahhoz, hogy kedvence kényelmesen körbefordulhasson benne. Ne feledje, hogy az idősebb, artritiszes macskák nehezen ugranak be a magas peremű tálcába.

Biztosítson elegendő számú tálcát, hogy minden macskájának jusson. Az ökölszabály: macskánként egy tálca, és egy ráadás. Az ideális megoldás az, ha kedvence egy tálcát vizeléshez, egy másikat székeléshez használhat. Akinek kicsi a lakása, szerezzen be kisebb méretű második tálcát.

Naponta takarítsa ki az alomtálcát, távolítsa el az ürüléket és a szennyezett, nedvességtől összeállt alomdarabokat. Legalább hetente egyszer cserélje az almot. A macskák hozzászoknak egy bizonyos illathoz és állaghoz, ezért igyekezzen ugyanazt a márkát használni.

Töltse föl a tálcát nem túl vékony, de nem is túl vastag (4-5 centiméteres) alomréteggel. A macskák szeretik kitapintani a tálca alját, amikor dolguk végeztével elkaparják a végterméket.

Ha új lakásba költözik, fújja körbe a tálcát (állatorvosnál kapható) feromonos csillapító spray-vel, vagy helyezzen el illatosítót, hogy megnyugtassa kedvencét.

Vote it up
412
Tetszett?Szavazzon rá!