Mit tehetek a csuklás ellen?

Mindig kellemetlen pillanatban jön a csuklás. Összegyűjtöttünk néhány biztos módszert, hogy hamar véget vessen neki!

Nyomja a kezét
De ne a szája elé! A tenyerét nyomja meg a szabad keze hüvelykujjával, amilyen erősen csak bírja – hasonló technika, ha egyik kezén a hüvelykujj izompárnáját (a puha domborulat az ujj tövénél) szorítja össze a másik hüvelyk- és mutatóujja segítségével. Ez a kellemetlen érzés tulajdonképpen figyelemelterelésként lefoglalja az idegrendszert, aminek köszönhetően elmúlik a csuklás is. Társaságban az asztal alatt észrevétlenül kivitelezheti!

Tartsa vissza a levegőt
Vegyen egy mély levegőt, és tartsa is benn – ha megemelkedik a szén-dioxid szintje a tüdőben, az ellazítja a rekeszizmokat.

Dugja be a fülét
Egy pillanatra hagyja ott a baráti összejövetelt, és keressen egy eldugott zugot, ahol 20-30 másodpercre nyugodtan bedughatja az ujjait a fülébe, esetleg megmasszírozhatja a fülcimpák mögött, a koponyacsont alatt található puha területet. Utóbbi a bolygóidegen keresztül nyugtató jelet küld a rekeszizmok felé.

Öltse ki a nyelvét
Társasága válogatja, de ezt is inkább egyedül érdemes kipróbálni: ha csuklik, öltse ki a nyelvét. Énekesek és színészek gyakran élnek ezzel a technikával, mivel a hangszálak közötti nyílást, a hangszalagrést stimulálja, aminek köszönhetően enyhülnek a csuklást okozó görcsök.

Takarja el a száját
Formáljon tölcsért a kezével a szája előtt úgy, hogy a száját és az orrát is takarja el, a légzésén azonban ne változtasson! Az így létrejövő szén-dioxid-többlet el fogja mulasztani a csuklást!

Igyon egy kevés vizet
Egymás után igyon kilenc-tíz rövid kortyot egy pohár vízből. Ha elég sűrűn és kitartóan kortyolgat, a nyelőcső ritmikus összehúzódásai a rekeszizom görcseinek enyhítésével mulasztják el a csuklást.

Kombinálja az előző technikákat
Igyon, és közben fogja be a fülét, ahogy korábban írtuk! Dugja az ujjait a fülébe, és szabad kéz híján szívószál segítségével kortyolgasson – a különböző technikák különböző módon csillapítják a csuklást, így együtt alkalmazva pedig még hatékonyabbak lehetnek!

Vote it up
243
Tetszett?Szavazzon rá!