Mogyorós keksz

Nem mondhatni, hogy diétás eledel lenne, de cserébe nem lesz, aki képes lenne ellenállni neki

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
20 dkg liszt 3 evőkanál kakaópor 0,5 kiskanál szódabikarbóna 0,5 kiskanál só 10 evőkanál Rama 7 dkg barna cukor 7 dkg cukor 2 evőkanál méz 2 evőkanál tej 1 kiskanál vaníliakivonat 12,5 dkg mogyoró 7 dkg étcsokoládé

Elkészítés
1.
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sóval.

2. A megolvasztott és visszadermedt Ramát összekeverjük a kétféle cukorral, a mézzel, a tejjel és a vaníliakivonattal, majd összeforgatjuk a lisztes keverékkel.

3. Hozzáadjuk az enyhén megpirított és durvára vágott mogyorót, majd letakarva legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.

4. A masszából 2 evőkanálnyi adagokban gombócokat formázunk, és sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezve korongokká lapítjuk úgy, hogy a korongok között 8 cm helyet hagyunk.

5. A kekszet 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Amikor kissé kihűlt, a megolvasztott csokoládéval meglocsoljuk a tetejét.

Vote it up
49
Tetszett?Szavazzon rá!