Mogyorós linzer szederlekvárral

A mogyorót remekül lehet kombinálni szinte bármivel – persze feltéve, hogy nem sós mogyoróról van szó

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
20 dkg liszt + a nyújtáshoz 2 kiskanál őrölt fahéj • 1 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál őrölt szerecsendió 0,5 kiskanál só 18 dkg puha Rama 12,5 dkg porcukor + a tetejére 5 kiskanál reszelt narancshéj 2 kiskanál reszelt citromhéj 3 db tojássárgája 20 dkg mogyoró szederlekvár

Elkészítés
1.
A lisztet összekeverjük a fahéjjal, a sütőporral, a szerecsendióval és a sóval.

2. A Ramát a porcukorral és a kétféle citrushéjjal keverőgép segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd négy részletben a lisztet és a finomra őrölt mogyorót, és tésztává gyúrjuk.

3. A tésztából labdát formázunk, majd korong alakúra nyújtjuk, és műanyag fóliában legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

4. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát két részre osztjuk, majd belisztezett felületen 4-5 mm vékonyra nyújtjuk.

5. Linzerszaggatóval korongokat vágunk belőle, majd egy kisebb szaggatóval minden második korong közepébe lyukat vágunk, és a korongokat két, sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük.

6. A sütiket kb. 22 percig sütjük (félidőben megfordítjuk őket), majd a sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kihűlni.

7. A teli korongokra 1-1 kiskanál szederlekvárt kanalazunk, majd rájuk helyezzük és óvatosan rányomkodjuk a lyukas korongokat. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Vote it up
73
Tetszett?Szavazzon rá!