Hozzávalók 6 személyre
20 dkg liszt + a nyújtáshoz • 2 kiskanál őrölt fahéj • 1 kiskanál sütőpor • 0,5 kiskanál őrölt szerecsendió • 0,5 kiskanál só • 18 dkg puha Rama • 12,5 dkg porcukor + a tetejére • 5 kiskanál reszelt narancshéj • 2 kiskanál reszelt citromhéj • 3 db tojássárgája • 20 dkg mogyoró • szederlekvár
Elkészítés
1. A lisztet összekeverjük a fahéjjal, a sütőporral, a szerecsendióval és a sóval.
2. A Ramát a porcukorral és a kétféle citrushéjjal keverőgép segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd négy részletben a lisztet és a finomra őrölt mogyorót, és tésztává gyúrjuk.
3. A tésztából labdát formázunk, majd korong alakúra nyújtjuk, és műanyag fóliában legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
4. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát két részre osztjuk, majd belisztezett felületen 4-5 mm vékonyra nyújtjuk.
5. Linzerszaggatóval korongokat vágunk belőle, majd egy kisebb szaggatóval minden második korong közepébe lyukat vágunk, és a korongokat két, sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük.
6. A sütiket kb. 22 percig sütjük (félidőben megfordítjuk őket), majd a sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kihűlni.
7. A teli korongokra 1-1 kiskanál szederlekvárt kanalazunk, majd rájuk helyezzük és óvatosan rányomkodjuk a lyukas korongokat. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Hozzászólás