Mogyorós süti szilvakompóttal

Az ember gyakran nehéz kérdésekkel szembesül. Megéri az édes bűnbeesés?

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg őrölt mogyoró 30 dkg cukor 8 db tojásfehérje 8,5 dkg liszt tejszínhab a tálaláshoz

A kompóthoz: 15 dkg szilva 5 evőkanál cukor

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A mogyorót összekeverjük a cukorral. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a cukros mogyorót. A tésztát egy őzgerincformába kanalazzuk, és a sütit 30-35 perc alatt készre sütjük.

2. A szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk, majd egy kevés vízzel és a cukorral addig forraljuk, míg a szilva teljesen meg nem puhul. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.

3. Tálaláskor a sütiből szeleteket vágunk, rákanalazunk egy kevés kompótot, és tejszínhabbal díszítjük.

Vote it up
4
Tetszett?Szavazzon rá!