Mogyoróvaj házilag

Az amerikai gyerekek kedvence nemcsak hogy sokkal olcsóbb, hanem egészségesebb is, ha otthon készíti el. Íme, a recept

Hozzávalók
kb. 1 liternyi héjában pörkölt földimogyoró, pucolva és sózva 1 evőkanál és 1 teáskanál repce- vagy más enyhébb ízű növényi olaj

Elkészítés
Ha krémes állagú mogyoróvajat szeretne, aprítóban vagy turmixgépben, kisebb adagonként dolgozza össze a földimogyorót és az olajat, amíg a kívánt állagot eléri. Ha szükséges, időnként állítsa meg a gépet, és kapargassa le az edény faláról a feltapadt keveréket.

Ha viszont darabos mogyoróvajat szeretne, az aprítóban vagy turmixgépben darálja kisebb darabokra a földimogyoró egyharmadát, majd tegye félre. A maradékot kis adagokban turmixolja össze az olajjal, amíg megfelelő sűrűségűvé válik, néha lekapargatva az edény falát. Végül keverje hozzá az aprított mogyorót.

Töltse át a mogyoróvajat egy tiszta, légmentesen záródó edénybe. Hűtőszekrényben tárolva 1 hónapig eláll.
 

Hasonlóan egyszerűen készíthet el otthon, házilag sokféle más finomságot, például egy hasonló, ám csokoládéval megbolondított krémet, ketchupot, mustárt, majonézt, margarint, de akár márkás termékeket is. Íme, néhány: Kinder Pingui szelet, Nutella, Raffaelo, Túró Rudi, Dunakavics.

Vote it up
253
Tetszett?Szavazzon rá!