Mogyoróvajas-csokis süti

Nem olyan könnyű megosztani, mint a képét a Facebookon, hiszen vészes gyorsasággal fogy

Hozzávalók 4 személyre
11 dkg vaj 14 dkg mogyoróvaj 10 dkg cukor 7 dkg barna cukor 1 db tojás 1 kiskanál vaníliakivonat 22 dkg liszt 0,5 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál só 8 dkg étcsokoládé

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A vajat elektromos keverővel összedolgozzuk a mogyoróvajjal, 7 dkg cukorral és a barna cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliát.

2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, öszszegyúrjuk a vajas masszával, és hozzákeverjük az apró darabokra tört csokoládét.

3. A tésztából 1,5 evőkanálnyi adagokban golyókat formázunk, meghempergetjük őket a maradék cukorban, majd sütőpapírral kibélelt tepsikbe rendezzük (4-5 cm helyet hagyva köztük).

4. A golyók tetejét lenyomkodjuk egy üvegpohár aljával, és 15-16 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Vote it up
54
Tetszett?Szavazzon rá!