Mogyoróvajas kosárkák

Meglepően egyszerűen elkészítheti ezt a finom amerikai édességet. Meglátja, nem fog csalódni!

Hozzávalók (12 darabhoz)
2 tábla (200 g) tej- vagy étcsokoládé, kockákra törve 50 g vaj vagy margarin 65 g krémes állagú mogyoróvaj

Elkészítés
1. Béleljük ki egy mini muffintepsi mélyedéseit papír vagy alufólia formákkal.

2. Egy vastag aljú lábasban gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és a vajat. Tehetjük mikrohullámú sütőbe is, ekkor kövessük a használati utasítást. A masszát keverjük simára és egyenletesre.

3. Egy másik hasonló lábasban vagy mikrózható tálban alacsony hőfokon melegítsük addig a mogyoróvajat, amíg megolvad.

4. Öntsünk egy evőkanálnyit az olvasztott csokoládéból az előkészített formákba. Ezután mindegyikbe kanalazzunk egy evőkanálnyi mogyoróvajat. A maradék csokoládét egyenletesen elosztva öntsük ki a formákba, hogy elfedje a mogyoróvajat.

5. Tegyük a muffintepsit körülbelül fél órára a hűtőbe, hogy a kosárkák megszilárduljanak. Légmentesen zárható dobozban, hűtve tároljuk.

Vote it up
214
Tetszett?Szavazzon rá!