Mogyoróvajas torta

Már-már giccses, de annyira szeretni való. Nemcsak a Nutella szerelmeseinek!

Hozzávalók
20 dkg darált keksz 3 dkg mogyoróvaj 3 dkg porcukor 10 dkg vaj kevés víz

A töltelékhez: 3,5 dl tejszín 8 dkg porcukor 12 dkg mogyoróvaj 5 evőkanál tej 2 evőkanál kakaópor 6 dkg mogyoró

Elkészítés
1. A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, és annyi vizet aduk hozzá (kb. 2-3 evőkanál), hogy éppen hogy összeálljon.

2. A tésztát egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is jusson belőle, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

3. A töltelékhez a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A mogyoróvajat elkeverjük a tejjel, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot.

4. A krém felét habzsákba töltjük, és kívülről befelé haladva egyre kisebb átmérőjű köröket nyomunk belőle a tésztára (a körök között kihagyunk valamennyi helyet).

5. A krém másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, azt is habzsákba töltjük, és a meglévők közé újabb köröket rajzolunk. A torta tetejét megszórjuk az apróra vágott mogyoróval, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
 

Akár a mogyoróvaj házilagos elkészítésére is vállalkozhat: földimogyoróból, vagy íme, egy hasonló, saját fejlesztésű csokis-mogyorós kenőcs, de még a gyerekek kedvencét, a Nutellát is elkészítheti az alábbi recept alapján.

Vote it up
219
Tetszett?Szavazzon rá!