Morzsás-csilis makaróni

Minden tészta, még ha hústalan is, biztosan sikert arat az egész családban

Hozzávalók 2 személyre
40 dkg makaróni 2 dl tejszín 3 dl tej 15 dkg reszelt cheddar sajt 4 dkg reszelt parmezán 15 dkg frissen összeaprított kenyérmorzsa 0,5 db szárított csili 1 gerezd zúzott fokhagyma 5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és visszatesszük az edénybe.

2. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet és a sajtokat, 3-4 percig főzzük, míg a mártás a tészta felületét teljesen be nem vonja, majd egy hőálló edénybe kanalazzuk.

3. A kenyérmorzsát összekeverjük az apróra vágott csilivel, a fokhagymával és a vajjal, a tészta tetejére kanalazzuk, és 8-10 perc alatt ropogósra sütjük.

Vote it up
54
Tetszett?Szavazzon rá!