Mosógép: ilyet vegyen!

Érdemes alaposan átgondolni a választást, hogy az új darab mindent tudjon, ami korszerűnek számít

Töltés? Általában a korszerűbb, takarékosabb elöltöltős a megfelelő – kivéve a helyszűkével küszködő vagy derékfájós felhasználókat.

Kapacitás? Az igényektől, a család méretétől függően választhat a minimális 4 kg-tól akár a 12 kg-os extra töltetig terjedő kínálatból.

Energiaosztály? Áldozzon drágább, de gyorsan megtérülő hatékonyságú, legalább A osztályú készülékre: igazán gazdaságos megoldást a fokozottan energia- és víztakarékos A+, A++ (sőt: A+++) osztály jelent.

Fordulatszám? A – természetesen állítható! – centrifuga-fordulatszám főként korlátozott szárítási lehetőségek esetén fontos: általában elegendő 1200 fordulat/perc, de létezik már 1800-2000 fordulat/perces csúcsmodell is.

Zajszint? Mosásnál 60 dB, centrifugálásnál pedig 70-75 dB már elfogadható, de a csendesebb, főként közvetlen motorhajtással szerelt gépek („Direct Drive”) 50-60 dB-re is képesek.

Programok? A korszerű gépek számos lehetőséget kínálnak: az alapprogramokon kívül jól jöhet az akár csak 15 perces (!) gyorsprogram, a „kézi” mosás, a vasaláskönnyítő program, a ruhafrissítő gőzprogram stb., azonban az időzített indítást se nélkülözze!

Intelligens mosás? Folyamatosan a ruha tömegéhez, illetve annak szennyezettségéhez igazítja a mosási ciklusok idejét, a víz mennyiségét, hőmérsékletét, az öblítések számát stb., vagyis ideális paraméterekkel dolgozik.

Kerámia fűtőszál? Feltétlenül! Ennek felületén ugyanis kevésbé képződik vízkő, ami azt eredményezi, hogy az ilyen mosógépek sokkal tartósabbak.

Szárítás? A szárítóval kombinált gép energiapazarló és nem kielégítő minőségű félmegoldás: ha mindenképpen szükség van mesterséges szárításra, külön – lehetőleg kondenzációs – szárítógépet érdemes beszerezni.

Vote it up
423
Tetszett?Szavazzon rá!