Mousse fenyőmagpralinéval

Remek záróakkord lehet az ünnepi ételsor lezárására

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
15 dkg fenyőmag 1 kiskanál olaj + a serpenyő kikenéséhez 20 dkg cukor 4 evőkanál víz

A mousse-hoz: 1 rúd vanília 4 db tojás 4 evőkanál cukor 3 dl tejszín

Elkészítés
1. A fenyőmagot kevés olajon megpirítjuk, ügyelve arra, hogy ne pirítsuk túl.

2. Egy edényben a cukrot a vízzel addig forraljuk, míg szirupossá nem válik. Amikor már kicsit karamellizálódni kezd, hozzáadjuk a megpirított fenyőmagot, és kevergetve tovább karamellizáljuk úgy, hogy a magokat a szirup bevonja.

3. Amikor a karamell sötétbarnává válik, a pralinét egy finoman kiolajozott tepsibe öntjük, és hagyjuk kihűlni.

4. A kihűlt praliné felét aprítógéppel megőröljük, ügyelve arra, hogy ne legyen teljesen porszerű. A másik felét késsel apró darabokra vágjuk.

Vote it up
230
Tetszett?Szavazzon rá!