Mustár házilag

Ínyencek, figyelem! Érdemes ezt a sokoldalú ízesítőt otthon elkészíteni. Könnyen megvan, ráadásul egyedivé varázsolhatja

Az alapkeverék 2-3 evőkanálnyi folyadékot (ecetet, bort, vizet, nem habzó sört) és körülbelül 0,6 dl mustárport tartalmaz. Emellett tehet még hozzá például kurkumát (mely élénk sárga színt kölcsönöz neki), fokhagymát, tárkonyt, cukrot vagy mézet, sót és sok minden mást. Fűszerezhet vele hot dogot, hamburgert, szendvicseket, vagy megkenheti vele a grillezésre és sütésre váró húsokat.

Hozzávalók
0,8 dl mustármag 3 evőkanál mustárpor 1,25 dl almaecet 1,25 dl barna sör 2 gerezdnyi zúzott fokhagyma 0,6 dl világosbarna nádcukor 3/4 teáskanál só 1/2 teáskanál gyömbérpor 1/4 teáskanál őrölt szegfűbors

Elkészítés
1. Egy kisebb tálban keverjük el a mustármagot, mustárport és az almaecetet. Fedjük le műanyag fóliával, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten 3 órát.

2. Egy kis méretű lábasban vegyítsük össze a barna sört, fokhagymát, nádcukrot, sót, gyömbért és szegfűborsot, majd adjuk hozzá a mustáros keveréket. Közepes hő felett forraljuk fel, ezután vegyük alacsonyra a lángot, és időnként megkevergetve főzzük 5 percig.

3. Kanalazzuk a mustárt egy tiszta, felforrósított befőttesüvegbe, és szorosan zárjuk le. Várjuk meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl. Tároljuk hűvös, sötét helyen, kinyitás után pedig tegyük a hűtőbe. A recept körülbelül 4-5 dl-re elég.

Vote it up
194
Tetszett?Szavazzon rá!