Mustáros-korianderes sült krumpli

Egyre népszerűbb a koriander, amelynek sok vicces neve is van: koriandrom, cigánypetrezselyem, zergefű, beléndfű és poloskakömény

Hozzávalók
0,6 dl pezsgőecet (vagy fehérborecet) 2 evőkanál mustármag 6 evőkanál dijoni mustár 1 evőkanál koriandermag durva tengeri só bors 1,35 kg krumpli 6 evőkanál étolaj

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Az ecethez hozzákeverjük a mustármagot, felforraljuk, majd alacsonyabb lángon, időnként megkeverve 5 percig lassan forraljuk, amíg az ecet majdnem teljesen el nem párolog. A mustármagot átöntjük egy salátástálba, hozzáadjuk a mustárt és a mozsárban összetört koriandert, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. A meghámozott és nagyobb darabokra vágott krumplira annyi vizet öntünk, hogy bőven ellepje. Megsózzuk, 3 percig forraljuk, majd leöntjük róla a vizet, és közepesen erős lángon, az edényt meg-megrázogatva további 3 percig főzzük, míg a krumpli teljesen száraz nem lesz.

3. Közben egy nagy tepsiben elosztjuk a 6 evőkanál étolajat, és 10 percre betesszük a sütőbe. A krumplit megforgatjuk a mustáros keverékben, és beletesszük a tepsibe (vigyázzunk, mert a forró olaj kifröccsenhet!). Sózzuk, borsozzuk, 15 percre betesszük a sütőbe, majd átforgatjuk, és még kb. 15 percig sütjük, míg a krumpli meg nem pirul, illetve puhul. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.

Vote it up
128
Tetszett?Szavazzon rá!