Mustáros csirke

Tárkonyos répával körítve bármely családi ünnepségen megállja a helyét

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
28 dkg vaj ­ 2 evőkanál dijoni mustár só, bors 2 egész csirke 2 egész fej fokhagyma 3 dl fehérbor 6 dl csirkealaplé 100 dkg bébirépa (vagy kisebb répa) 2 nagy marék frissen aprított tárkony 2 marék frissen aprított petrezselyem

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A vajat és a mustárt összedolgozzuk, majd sózzuk, borsozzuk.

2. A csirkét egy nagyobb tűzálló edénybe helyezzük, és a mellétől kezdve a bőre alá töltjük a mustáros-vajas keveréket úgy, hogy 1 evőkanálnyi még maradjon későbbre.

3. A fokhagymát a csirke hasüregébe helyezzük. A húst enyhén megsózzuk, alufóliával letakarjuk és 1 órán át sütjük. Az utolsó 20 percben a fóliát levesszük.

4. A csirkét kivesszük az edényből. A tepsi alján lévő zsiradékot felöntjük a borral, a leragadt részeket egy faspatula segítségével felkaparjuk, majd hozzáöntjük az alapléhez és összeforraljuk.

5. A répát alufóliára tesszük és 5-10 percig a sütőben sütjük. Tálalás előtt hozzákeverjük a maradék mustáros vajat és az alaplét, majd hozzáadjuk a zöld fűszereket. A hús mellé szervírozzuk.

Vote it up
295
Tetszett?Szavazzon rá!