Mustáros marhalapocka

Krumpligombóccal tálalva – ha szabad ilyet mondani – marha finom, és marha egyszerű

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg marhalapocka 3 evőkanál pecsenyefűszer 6 evőkanál mustár 1 db citrom leve kevés liszt a sütéshez 0,5 dl olaj 3 dl tejszín 1 csokor csokor frissen aprított petrezselyem vagy rozmaring

A krumpligombóchoz: 1 kg krumpli 22 dkg liszt 2 db tojássárgája 1 szelet kenyér, kis kockákra vágva, megpirítva

Elkészítés
1.
A krumpligombóchoz a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, forró vízben puhára főzzük és lecsepegtetjük. Legalább egy éjszakára állni hagyjuk, hogy a nedvesség eltávozzon belőle, és könnyebb legyen dolgozni vele.

2. A krumplit krumplinyomóval átnyomjuk, összekeverjük a liszttel és a tojássárgájával, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztából kézzel gombócokat formázunk úgy, hogy a közepükbe egy-egy pirított kenyérkockát teszünk, majd a gombócokat forró sós vízben kifőzzük.

3. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd a pecsenyefűszerrel megszórjuk. A szeletek egyik oldalát bőven megkenjük mustárral, meglocsoljuk a citromlével, a másik oldalát pedig enyhén belisztezzük.

4. Egy nagyobb edényben felhevítjük az olajat, a húst hirtelen kisütjük benne, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Alacsony lángon kb. másfél-két órán át főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul. A vizet időnként pótoljuk.

5. Ha a hús már puha, hozzáöntjük a tejszínt, és néhány percig együtt forraljuk vele. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.

Vote it up
169
Tetszett?Szavazzon rá!