Náthásan is lehet szép!

Íme, a profik szépségtippjei, hogyan mutassa a legjobb formáját akkor is, amikor épp nem érzi magát a legjobban

Kényeztesse magát a megfelelő zsebkendővel
Ha elkapja a szipogás, ne a papírzsebkendővel spóroljon! Mivel most kénytelen lesz nagyon gyakran fújni az orrát, válasszon hidratálóval átitatott zsebkendőt, mely sokat segít, hogy megelőzze a bohócszerűen kipirosodott orrot.

Külső és belső hidratálás
Amikor beteg, rendszerint kicsit ki is van száradva, és ez meglátszhat a bőrén. Itt az ideje, hogy reggel és este is bőségesen bekenje az arcát hidratáló krémmel, hogy megelőzze a bőr kiszáradását. Egyúttal az orrfújással járó állandó dörzsöléstől is megvédi a bőrét. Mielőtt elindul otthonról, rejtsen a táskájába egy kis tégely vagy tubus hidratálót, egy csomag zsebkendővel együtt. (És ne feledjen sokat inni!)

Teafilterrel a puffadt szemhéj ellen
Ha a náthától bedagadt a szeme, aludjon kicsit megemelt párnán, hogy a a váladék könnyebben lecsuroghasson az orrába. A szem alatti táskákkal folytatott küzdelemben próbálja ki a következő teás trükköt: fogjon két hideg, nedves teafiltert, és tegye a szemére, miközben ledől 15 percre. Az eredmény: a szeme kevésbé lesz bedagadva!

Hűtse le a szemkörnyékápolót
Tegye be a szemére használt krémjét a hűtőszekrénybe! Nemcsak frissítő érzést fog nyújtani a megfáradt szemhéjon, a szem bedagadása ellen is hatásos lesz.

Kapcsolja be a pirosszem-szűrőt
Mi fémjelzi még a megfázást? A pirosas-rózsaszín, nyuszira hasonlító szem. A vérben forgó tekintet ellen használjon olyan szemcseppet, mely nedvesen tartja a kötőhártyát.

Alapozzon a szépítgetés előtt
Betegen többször kell tüsszögnie, fújnia az orrát, s gyakrabban dörzsöli a szemét, ezért a sminkelés megkezdése előtt mindig használjon egy réteg alapozót! Ez a lépés több órával meghosszabbítja a smink tartósságát. Az alapozó rúzs és szemhéjpúder is remek ötlet.

Ne mutassa – fedje el!
A megfázás egyik legfőbb jele a kipirosodott orr. Válasszon egy magas pigmenttartalmú, nem átlátszó korrektort, mely kissé sárgás alapszínű, és egy halvány árnyalattal világosabb a bőrénél, hogy álcázza a pirosságot.

Ne halmozza az alapozót vagy a púdert
Felejtse el a szokásos alapozót és a hagyományos porpúdert, mivel ezek könnyen összecsomósodnak a bőrén, ha ki van száradva. Természetesnek ható fedőrétegként használjon a hidratáló krém után ásványi púdert, mely elfedi és egyenletessé varázsolja a bőrt anélkül, hogy száraznak tűnne.

Melegítse be a bőrét
Ha úgy érzi, teljesen tésztaszínű az arca, és kívánkozna rá némi szín, akkor inkább bőre melegebb árnyalatait hangsúlyozza, ne a rózsaszínt. Egy kis bronzpúdertől és barackszínű pirosító krémtől egészségesebben fog ragyogni az arcbőre.

Hadd csillogjon a szeme
Tegyen a szemhéjára és a szem belső sarkához halvány, csillámló bézs- vagy aranyszínű krémfestéket, hogy a fény ellensúlyozza a szem környékének pirosságát vagy tompaságát.

Előzze meg a leázást
A tüsszögés és szipogás mellé könnyező szem is társul, ez pedig szétkenődő sminkkel fenyeget. A kínos látványt elkerülendő használjon vízálló szemfestéket!

Puha és fényes ajkak
Amikor náthás, az ajkak hajlamosak rá, hogy a szokásosnál is jobban kicserepesedjenek. Egy meleg, nedves mosdókesztyűvel kíméletesen dörzsölgesse meg az ajkait, hogy eltávolítsa az elhalt rétegeket, majd ápolja gazdag, zsíros kenőccsel vagy balzsammal. Semleges árnyalatú színezett szájfény vagy ajakír segítségével friss külsőt kölcsönözhet magának.

Vote it up
333
Tetszett?Szavazzon rá!