Nagy csokoládészalámi

A csoki az egyik legsokoldalúbb hozzávaló, hiszen mindent lehet belőle csinálni, még szalámit is

Hasonló receptek

Hozzávalók
1 evőkanál mazsola 0,5 dl brandy 15 dkg vaj 15 dkg cukor 10 dkg étcsokoládé 1 db tojás 2 db tojássárgája 1 kanál kandírozott gyümölcs 8 dkg mogyoró 12,5 dkg száraz keksz 2 kanál mandulaolaj 3 kanál apróra vágott pisztácia

Elkészítés
1.
A mazsolát beáztatjuk a brandybe. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a felolvasztott csokit, az egész tojást és a tojássárgájákat, a mazsolát, a kandírozott gyümölcsöt, az apróra vágott mogyorót és az összetört kekszet.

2. Egy zsírpapírt megkenünk olajjal, és megszórjuk a pisztáciával. A masszát szalámiformára igazítjuk, és beletekerjük a papírba. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk. Tejszínhabbal és karamellcsíkokkal díszíthetjük.
 

Hasonló, tréfás kedvű házigazdáknak való finomság a csokikolbász is!

Vote it up
157
Tetszett?Szavazzon rá!