Narancsos-csilis marcipános csoki

Igazi ízorgia ínyenceknek: felszisszenős, isteni, és még csípős is

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg étcsokoládé + 5 dkg a tetejére 2 dl tejszín 6 dkg puha vaj 1 kiskanál őrölt csilipor 30 dkg marcipán 5 dkg kandírozott narancs 1 db narancs reszelt héja 20 dkg fehér csokoládé 3 cl narancslikőr kevés porcukor rózsabors a díszítéshez

Elkészítés
1. Felforralunk 1,2 dl tejszínt, és a vízgőz felett megolvasztott étcsokoládéval, a vaj felével és a csiliporral simára keverjük. A keveréket hideg felületre (pl. márványlapra vagy fémtálcára) kenjük, és hűlésig késsel ide-oda simítgatjuk. (Fontos, hogy hirtelen hűtsük le.) Ezután fóliával kibélelt tepsibe tesszük, és hűtőben megdermesztjük.

2. A marcipánt a kandírozott naranccsal átgyúrjuk, majd porcukorral meghintett asztalon a tepsi méretére nyújtjuk, és a megszilárdult étcsokis réteg tetejére helyezzük.

3. A maradék tejszínt összeforraljuk a narancshéjjal, majd hozzáadjuk a vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládét, és a vaj másik felével simára keverjük.

4. A marcipános rész tetejére kenjük, majd egy kanál segítségével örvényszerűen beleforgatjuk az 5 dkg olvasztott étcsokoládét, hogy márványos legyen a teteje. Megszórjuk rózsaborssal, és visszatesszük a hűtőbe.

Vote it up
165
Tetszett?Szavazzon rá!