Narancsos-mákos süti

Olyan, mint egy hollywoodi film: színes, szirupos, családbarát

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 dl tej 5 dkg mák (nem darált) 17 dkg porcukor 20 dkg vaj 1 evőkanál reszelt narancshéj 3 db tojás 25 dkg liszt 1,5 kiskanál sütőpor 1 dl 100%-os narancslé

A sziruphoz: 15 dkg cukor 2,5 dl narancslé 3 evőkanál vékony csíkokra vágott narancshéj

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tejet és a mákot összekeverjük, majd félretesszük. A cukrot, a vajat és a narancshéjat kézi mixerrel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

2. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzákeverjük a narancslét és a tejes-mákos keveréket.

3. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és sütőben 55-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

4. A szirup hozzávalóit lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd, miután a cukor felolvadt, nagy lángon 5-6 percig forraljuk. A még meleg süteményre ráöntjük a szirup felét, majd tálaláskor a maradék szirupot is a szeletekre öntjük.

Vote it up
76
Tetszett?Szavazzon rá!