Narancsos csirke

Gazdaságos fogás, hiszen egyszerre sütjük a húst és a köretet

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál méz 3 evőkanál magos mustár 1 db egész csirke (8 részre bontva) só, bors 2 db lila hagyma 3 db narancs 1 evőkanál olívaolaj 1 kis csokor kakukkfű 2 dkg vaj

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A mézzel elkevert mustárral átkenjük a csirkedarabokat, majd sózzuk, borsozzuk.

2. A hagymát és a narancsot gerezdekre bontjuk, ügyelve arra, hogy a fehér, héj felőli részét teljesen eltávolítsuk, egy sütőedényben összekeverjük az olívaolajjal, majd megszórjuk az apróra vágott kakukkfűvel, és enyhén sózzuk, borsozzuk.

3. A csirkedarabokat bőrös felükkel felfelé elrendezzük a hagyma- és narancsgerezdek között, majd a tetejükre 1-1 kis kocka vajat teszünk, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
293
Tetszett?Szavazzon rá!