Hozzávalók
1 konyhakész kacsa • 2 narancs • 1 narancs lereszelt héja • 1 kacsamáj • 1 dl húsalaplé • 0,5 dl narancslé • 0,5 dl Curacao (narancslikőr) • só, bors • 5 dkg vaj
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Az egyik narancsot meghámozzuk, apróra vágjuk, és a kacsa hasüregébe töltjük.
2. A kacsát egy tepsibe helyezzük, és 50 dkg-ként 20 perces sütési idővel számolva megsütjük.
3. Közben a narancshéjat egy kevés forrásban lévő vízben 10 percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük és összepasszírozzuk a nyers kacsamájjal.
4. A kacsát felvágjuk, darabjait egy tálra helyezzük, és narancsgerezdekkel díszítjük.
5. A sütésnél keletkezett zsiradékot összeforraljuk az alaplével, majd hozzáöntjük a narancslét, a passzírozott májat és a likőrt.
6. Egyet forralunk rajta, majd azonnal levesszük a tűzről. sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a vajat, és szószkiöntőben tálaljuk.
Hozzászólás