Narancsos kacsa

Egyes kacsarajongók szerint ez a szárnyas bármilyen módon elkészítve kiváló, úgyhogy nem kockáztat, aki ezt eszi

Hasonló receptek

Hozzávalók
1 konyhakész kacsa 2 narancs 1 narancs lereszelt héja 1 kacsamáj 1 dl húsalaplé 0,5 dl narancslé 0,5 dl Curacao (narancslikőr) só, bors 5 dkg vaj

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Az egyik narancsot meghámozzuk, apróra vágjuk, és a kacsa hasüregébe töltjük.

2. A kacsát egy tepsibe helyezzük, és 50 dkg-ként 20 perces sütési idővel számolva megsütjük.

3. Közben a narancshéjat egy kevés forrásban lévő vízben 10 percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük és összepasszírozzuk a nyers kacsamájjal.

4. A kacsát felvágjuk, darabjait egy tálra helyezzük, és narancsgerezdekkel díszítjük.

5. A sütésnél keletkezett zsiradékot összeforraljuk az alaplével, majd hozzáöntjük a narancslét, a passzírozott májat és a likőrt.

6. Egyet forralunk rajta, majd azonnal levesszük a tűzről. sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a vajat, és szószkiöntőben tálaljuk.

Vote it up
190
Tetszett?Szavazzon rá!