Narancsos kivikompót

Valóságos vitaminbomba, hiszen a narancs és a kivi híres C-vitamin-tartalmáról

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
6 dl víz 3 púpozott evőkanál cukor 6 db kardamommag, összezúzva 3 rúd fahéj 1,5 kiskanál vaníliakivonat 9 db nagyobb narancs 9 db kivi 6 evőkanál szeletelt mandula, pirítva

Elkészítés
1. A vizet a cukorral, a kardamommal és a fahéjjal addig forraljuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd még 8 percig lassan forraljuk.

2. A tűzről levéve hozzákeverjük a vaníliakivonatot.

3. A narancsot és a kivit meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A forró szirupot a gyümölcsökre öntjük, és legalább 4 órára behűtjük.

4. Tálalás előtt megszórjuk a pirított mandulával.

Vote it up
214
Tetszett?Szavazzon rá!