Narancsos mustárban pácolt sertéskaraj

Ha csak sertéshús van a hűtőben, és gyorsan össze kell rittyenteni valami finomat

Képzelje el, hogy kap egy telefonhívást, miszerint kisorsolták önt a „Kihez megy ma vacsorázni az angol királynő?” játékon, és pár óra múlva megáll egy limuzin a háza előtt a prominens vendéggel. A hűtőben csak sertéshús van és némi ez meg az. Mihez kezdene? Íme, egy felséges ötlet.

Hozzávalók
2 sonkahagyma 2 evőkanál mustár 1 narancs 6-8 borókabogyó bors olívaolaj 1 dl fehérbor 1,2 kg sertéskaraj 2 evőkanál frissen aprított citromfű

Elkészítés
1. A sonkahagymát felaprítjuk és összekeverjük a mustárral, hozzáadjuk a narancs levét és egy kis reszelt narancshéjat, az összezúzott borókabogyót, egy kevés őrölt borsot, kis olívaolajat és a bort. A páclét ráöntjük a karajra, és egy órát állni hagyjuk (időnként megforgatjuk).

2. A húsról kicsit lecsöpögtetjük a páclét, és beletesszük egy tepsibe. Hozzáadjuk a citromfüvet, megsózzuk, és 180 fokos sütőben alufóliával lefedve 30 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát, és a páclével időnként meglocsolva pirosra sütjük (további 30 perc). Ízlés szerint néhány gerezd olajon megfuttatott naranccsal és friss citromfűvel a tetején tálaljuk.

Vote it up
163
Tetszett?Szavazzon rá!