Narancstorta

Ezt a könnyű, szokatlanul nagyméretű tortát ünnepnapokra ajánljuk, amikor végre összejön az egész család

Hozzávalók 12 szelethez
25 dkg liszt 5 dkg cukor 12 dkg vaj 1 kiskanál sütőpor 1 tojás

A töltelékhez: 3 nagy narancs 6 dkg kukoricakeményítő 2 tojássárgája 1 kg lénarancs 10 dkg cukor 4 lap zselatin 2,5 dl tejszín néhány mentalevél sütőpapír

Elkészítés
1. Dolgozzuk össze a tésztáhozvalókat szilárd masszává. Nyújtsuk ki, és formáljunk belőle egy 45 cm átmérőjű kör alakú lapot. Helyezzük kikent sütőlapra, szurkáljuk meg villával, és süssük kb. 15 percig. Tegyük még melegen tálra.

2. Tisztítsuk meg a három narancsot (a gerezdeket elválasztó hártyákat is távolítsuk el). Közben fogjuk fel a levét, és keverjük simára a keményítővel és a tojások sárgájával. A gerezdek kétharmadát tegyük a tésztára. Facsarjuk ki a lénarancsok levét. Főzzünk föl 7 dl narancslét a cukorral. Adjuk hozzá a tojásos keményítőt, forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni.

3. A zselatint oldjuk fel a még meleg narancslében, majd hagyjuk kihűlni. Verjünk a tejszínből habot, s amikor a narancslé szilárdulni kezd, forgassuk bele.

4. Feszítsünk a tortalap köré 5 cm magas sütőpapírcsíkot. Simítsuk a tölteléket a tortára, és tegyük a hűtőbe megdermedni. Díszítsük a tortát narancsgerezdekkel és mentalevéllel.

Vote it up
515
Tetszett?Szavazzon rá!