Ne így takarítsa a fürdőszobát!

Tippek, trükkök az igazán hatékony munkához, illetve helyek, amelyekről sokakhoz hasonlóan talán ön is megfeledkezik

Szobahőmérsékleten takarít?
Ha csak 10 fokkal felmelegíti a kádat, a mosdókagylót és esetleg a csempéket is, akár meg is kétszerezheti a lúgos tisztítószerek hatékonyságát! Töltse meg a kádat és a mosdót a lehető legforróbb vízzel, amit a csapból folyatni tud, hagyja állni pár percig, és ezután álljon neki a suvickolásnak.

Ne sikálja a műanyag zuhanyfüggönyt
A zuhanyfüggönyt kár sikálni – dobja inkább néhány törülköző és 1 csésze ecet társaságában a mosógépbe, és járassa 5 percig. Ezután (a törülközőkkel együtt) hagyja ázni a vízben körülbelül 1 óráig, mielőtt visszakapcsolná a gépet, hogy az végigvigye a programot. Végül akassza fel száradni.

Papír törlőkendőt használ?
Vegyen tőle búcsút, és ismerje meg az új legjobb barátját: a mikroszálas törlőkendőt! Ez a különösen finom műszálas anyagból font törlőruha feltöltődik elektromossággal, és magához vonzza a piszkot és a port – ami azt jelenti, hogy különféle spray-k használata nélkül tisztíthat. Ráadásul a mikroszálas törlőkendőt kézzel ki tudja mosni, és a következő alkalommal újra használni, így a környezet is hálás lesz önnek.

Nem tisztítja a fogkeféjét?!
A Manchesteri Egyetem nemrég végzett kutatása szerint egy átlagos fogkefe 10 millió károkozót hordoz magán, többek között E. coli baktériumot is. Ezért fontos, hogy minden használat után öblítse le, és alkalmanként fél órára áztassa be 1 csésze ecetbe, hogy a hátramaradt baktériumoktól is megszabadulhasson. Fogkefét háromhavonta ajánlott váltani – de ez nem jelenti azt, hogy a régit ki kellene dobni! Jó hasznát veheti majd még a lakás nehezen elérhető szegleteinek takarítása során.

Ne feledkezzen meg a porszívózásról
Azt gondolta, hogy a porszívót csak a szőnyeg tisztítására találták ki? Ideje ezt felülbírálni! A csempézett padló tisztítása előtt menjen át rajta akár porszívóval, akár seprűvel, hogy a szabadon szálló piszkot és port feltakarítsa – csak ezután mossa fel tisztítószerrel. Hosszú távon ezzel időt spórolhat meg, mert megelőzi a csempére ragadt mocsok felkaparásával járó fáradozást.

A vécé mögé is nézzen be
Semmi jóra ne számítson: a vizelet és a fekália könnyen a vécé mögött köthet ki – és köthet meg a csempén. Ennek a feltakarítására jobb, ha papír törlőkendőt használ inkább, és nem újrahasznosítható kendőt – mártsa meg antibakteriális tisztítószerben, és suvickolja át az érintett területet. Hagyja állni pár percig, majd menjen át rajta száraz papír törlőkendővel is.

A fésűt is rendszeresen tisztítani kell
Ahogy a szivacsok és a szőnyegek, úgy a fésűk is a por, a piszok, az olajok és – kevésbé meglepő módon – a kitépkedett hajszálak gyűjtőhelyei. Akárhányszor egy piszkos fésűt használ, ezt a sok mocskot mind visszafésüli a fejbőrébe! Először is, távolítse el a fésűbe ragadt hajszálakat. Majd keverjen össze 1 csésze vizet 1 teáskanál samponnal és 1 teáskanál szódabikarbónával, ezt vigye fel a fésűre, és dörzsölje finoman át egy használt fogkefével.

Vote it up
223
Tetszett?Szavazzon rá!