Ne szúrja el a napját!

Jó eséllyel sok mindent évek óta rosszul csinál a fogmosástól a tankolásig. Az alábbi tippeket követve több ideje, pénze és méltósága marad

Ne szúrja el a teáját
Hib
a: addig áztatni a filtert a csészében, amíg a tea ihatóra hűl.
Ehelyett: csak két percig tartsa a forró vízben a teafiltert, öntsön tejet a csészébe, és várjon az első kortyig hat percet, hogy elérje az ideális 60 fokot. A csészében hagyott zacskó túláztatott, keserű kotyvalékot eredményez.

Ne szúrja el a fogmosást
Hiba
: természetes sörtéből készült fogkefét használni.
Ehelyett: habár az efféle fogkefe egészségesebbnek tűnhet, valójában ideális felületet nyújt a baktériumok szaporodásához. Ragaszkodjon inkább a szintetikus szálakból készült sörtéjű fogkefékhez, ezek nem porózusak, és könnyen lemoshatók róluk a baktériumok. Cseréljen fogkefét háromhavonta és fertőző betegségek után (hogy megelőzze a visszafertőződést).

Ne szúrja el a leülést
Hiba
: keresztbe vetni a lábat.
Ehelyett: a hátfájás ellenszere az egyenletes súlyelosztás: a térdét 90 fokos szögben hajlítsa be, a feneke érintse az ülés hátsó részét, hogy stabilan üljön. És ne dolgozzon túl keményen! Időnként húzza ki a vállát, hogy a háta felvegye a természetes görbületét, és relaxáljon így egy kicsit … húúú!

Ne szúrja el a látását
Hiba
: nem változtatni a számítógép beállításain.
Ehelyett: igazítsa a képernyő fényerejét a környezetéhez, és a monitort úgy helyezze el, hogy a képernyő teteje szemmagasságban legyen. A szemfájás elkerülésére alkalmazza a 30-as szabályt: 30 perc számítógépes munka után 30 másodpercen át meressze a szemét távolabbra.

Ne szúrja el az ebédet
Hiba
: csak úgy bedobni egy tál ételt a mikróba.
Ehelyett: helyezzen el a mikrosütőben az étellel együtt egy vízzel teli csészét vagy egy nedves papírtörlőt is, hogy megelőzze az étel vízveszteség miatti kiszáradását. Az eredmény: a lassan felszabaduló pára nedvesen tartja az ételt.

Ne szúrja el az irodai tréfálkozást
Hiba
: félúton elfelejteni a viccet.
Ehelyett: legközelebb, ha hall egy jó viccet, jegyezze fel, akár egy receptet – a hozzávalók tartalmazzák a történet kulcspontjait és a hatásszünetek megfelelő helyét –, aztán memorizálja néhány embernek elmondva. És sose kezdje így: „Hallottam a világ legjobb viccét…” – ezzel túl magasra helyezi a lécet.

Ne szúrja el a vacsorát
Hiba
: kifogyni az alapanyagokból és könnyezni hagymavágás közben.
Ehelyett: sütésnél, ha nincs elég tojás, helyettesítse két evőkanál citromlé és egy kávéskanál szódabikarbóna keverékével. Ha elfogyott a tej, keverjen el egy csésze vízben másfél kávéskanál felolvasztott vajat. Ha pedig nem akar szipogni hagymaaprítás közben, tegye be előtte legalább fél órára a hűtőszekrénybe. Miért? A lehűlt hagyma sejtjei lassan reagálnak a vágásra, így még az előtt végez a munkával, mielőtt elkezdené csípni a szemét. Azután kapcsolja be a szagelszívót – ez majd megakadályozza, hogy a zöldség szulfamidsav-tartalma irritálja a szemét.

Ne szúrja el a mosást
Hiba
: helytelenül kezelni a foltokat és hagyni összemenni a ruhákat.
Ha makacs folttal találkozik: a szélétől befelé haladva kezelje a folttisztítóval, nehogy még tovább terjedjen. Ha viszont nincs kéznél folttisztító, próbálja ki a következő oldatot: két rész víz, egy rész denaturált szesz (etil-alkohol), vagy pedig egyszerűen áztassa éjszakára a foltos ruhát langyos vízbe.

Ha a fehérítővel kezelt ruha sárgán jön ki a gépből: mossa ki forró vízben, amelyben elkevert egykanálnyi tisztított borkövet.

Ha a törülköző elvesztette a bolyhosságát: az öblítő illata csodás, de ronthat a fürdőlepedő nedvszívó képességén. Ha azonban már e cikk elolvasása előtt beleöntötte a gépbe az öblítőt, úgy adhatja vissza a bolyhosságát, hogy egy csésze ecetet adagol a következő öblítéshez.

Ha összement a gyapjúpulóver: áztassa fél órára víz és hajkondicionáló oldatába. Ha szerencséje van, a rostszálak kibogozódnak, és a szvetter visszanyeri eredeti méretét.

Ne szúrja el a tankolást
Hiba
: túl sok benzint tölteni a tankba.
Ehelyett: ne kockáztassa, hogy a hőtágulás miatt a tankból esetleg kilépő üzemanyag kárt tegyen az autó bizonyos alkatrészeiben, illetve vigyázzon, hogy a betöltőnyílás mellett található szelepből ne menjen ki a levegő. Az is veszélyes megszokás, ha csak akkor tankol, amikor már alig egy-két liternyi maradt a tankban, ugyanis így könnyen meghibásodhat a benzinpumpa.

Ne szúrja el a csókolózást
Hiba
: a nők szerint a túl aktív nyelv, a férfiak szerint viszont az alig kinyitott száj.
Ehelyett: a tudósok feltételezése szerint csókolózás közben a férfiak öntudatlanul is arra használják a nyelvüket, hogy tesztoszteront próbálnak átadni, amely növeli partnerük nemi vágyát. Ugyanakkor a nők azt szeretik, ha nemcsak az ajkukat, hanem testük más érzékeny részeit is csókolgatják, például a nyakukat és a fülüket.

A jó kompromisszum: a legkielégítőbb eredmény érdekében kombinálja a lágy ajak- és nyelvcsókokat a nyakra és a fülre irányuló csókokkal.

Vote it up
181
Tetszett?Szavazzon rá!