Nektarinos süti

A kopaszaracknak semmi sem árt, ugyanolyan vonzó marad, sőt

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
8 dl langyos tej + a tésztára 5 dkg cukor + a tésztára 1 kiskanál porélesztő 15 dkg liszt 1 db tojássárgája 2,5 dkg olvasztott Rama sütőmargarin 5 db nektarin 2 evőkanál juharszirup (vagy méz) porcukor a tálaláshoz

A töltelékhez: 6 dkg őrölt mandula 1,5 evőkanál liszt 4,5 dkg olvasztott Rama sütőmargarin 1,5 evőkanál cukor 1 db tojás

Elkészítés
1.
A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd félretesszük.

2. A langyos tejet elkeverjük 1 evőkanál cukorral és az élesztővel, majd meleg helyen 5 percig állni hagyjuk.

3. A lisztet és a maradék cukrot összekeverjük, a közepébe mélyedést készítünk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a Rama sütőmargarint és az élesztős tejet, és tésztává gyúrjuk.

4. A tésztát belisztezett felületen addig gyúrjuk, míg sima, rugalmas nem lesz, majd egy edénybe tesszük, és konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

5. A megkelt tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, és egy 28 cm-es sütőformába tesszük. A széleit megkenjük egy kevés tejjel, és megszórjuk egy kevés cukorral.

6. A tölteléket a tészta közepébe kanalazzuk, majd a szeletekre vágott nektarint a tetejére rendezzük.

7. Meglocsoljuk a juharsziruppal, és sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Vote it up
138
Tetszett?Szavazzon rá!