Nevelje meg kedvencét!

Az őrületbe kergeti kutyája vagy cicája rossz magaviselete? Eláruljuk, hogyan oldhatja meg a problémákat

Macskabalesetek a ház körül
Megoldás: Miután feltakarított macskája után, törölje fel a helyet ammóniás vízbe mártott ronggyal. A csípős szagú anyag egyrészt elveszi a macskavizelet szagát, másrészt megakadályozza, hogy cicája ugyanide visszatérve könnyítsen magán.

Ha a cica állandóan kiássa a növényeket a kertben
Megoldás: A tél során raktározzon el a hűtőszekrényben némi narancs-, grapefruit- és citromhéjat. Tavasszal és nyáron dugdosson belőlük a virágok és a zöldségágyás földjébe, majd fedje le egy vékony földréteggel.

Ha a kutya újra és újra felássa ugyanazt a helyet a kertben
Megoldás: Szórjon szét egy adag szétmorzsolt wc-frissítőt az adott hely körül – az illat ezentúl távoltartja a kutyáját.

Ha a cica felugrál a bútorokra
Megoldás: Ragasszon fel kétoldalú ragasztószalagot az asztalokra és minden olyan felületre, amely tiltott területnek számít. A cicák nem szeretik, ha ragasztós lesz a mancsuk, ezért hamar megtanulják, hová nem szabad lépniük.

Ha a kutya harapdálja a mancsát, farkát vagy szőrét
Megoldás: Ecsetelje be az érintett testrészt patikában vagy drogériákban kapható szegfűszegolajjal. Az erős íz elveszi kutyája kedvét a rágcsálástól.

Ha a cica hanyagolja az almot
Megoldás: Csepegtessen egy kis citromlevet egy vattapamacsra, helyezze egy teatojásba, és lógassa fel ott, ahová macskája a dolgát végezte. Az illat legközelebb elriasztja a cicát, és ráveszi, hogy inkább az almot válassza.

Kattintson, ha kíváncsi további állatnevelési tanácsokra!

Vote it up
330
Tetszett?Szavazzon rá!