Nizzai marhahússaláta

Jellegzetesen franciás saláta, amelyben a magas vastartalmú marhahúst és színpompás zöldségeket dijoni mustáros öntettel bolondítjuk meg

Hozzávalók
1 vastag szelet kicsontozott lapos marhahátszín vagy marhafartő (30-40 dkg) só, bors 0,25 teáskanál szárított provance-i fűszerkeverék 50 dkg tisztított újkrumpli 25 dkg zöldbab, megtisztítva 25 dkg konzerv fehér bab 20 dkg koktélparadicsom, mindegyik félbevágva néhány kimagozott fekete és zöld olajbogyó 2 evőkanál metélőhagyma, apróra vágva 3 evőkanál petrezselyemzöld, apróra vágva 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 evőkanál vörösborecet 2 evőkanál dijoni mustár 20 dkg zsenge spenótlevél 4 maroknyi tépett vegyes salátalevél

Elkészítés
1.
Dörzsöljük be a hús mindkét oldalát sóval, borssal és a provance-i fűszerkeverékkel. Tegyük félre.

2. A burgonyát tegyük forrásban lévő vízbe, és főzzük 10 percig. Adjuk hozzá a kétféle babot, és főzzük tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak. Hagyjuk lecsöpögni, majd hideg vízzel öblítsük le.

3. A burgonyát, a babot, a paradicsomot, az olajbogyót, a metélőhagymát és a petrezselymet keverjük össze egy nagy tálban. Tegyük félre.

4. Forrósítsunk fel egy bordázott öntöttvas vagy teflonserpenyőt. Süssük meg a hús mindkét oldalát (ízlés szerint jól vagy közepesen átsütve, illetve véresre). Rakjuk egy tányérra, és tegyük félre 5 percre.

5. Egy csavaros fedelű üvegben keverjük össze az olajat, az ecetet, a mustárt és 2 kiskanál vizet. Ízesítsük sóval és borssal, majd az egészet rázzuk jól össze.

6. Vágjuk fel a húst 1 cm széles csíkokra. Adjuk hozzá a zöldségeket. A tányérból a hús kieresztett levét adjuk hozzá az öntethez, majd a keverékkel öntsük le a zöldségeket és a hússzeleteket. Egy nagy salátástálban keverjük össze a spenótot a salátalevelekkel. Tálaljuk a húst és a zöldségeket salátaágyon.

Vote it up
36
Tetszett?Szavazzon rá!