Nizzai saláta zöldbabbal

Íme, a kedvelt klasszikus, amellyel tavaszias ízeket varázsolhat az asztalra

Hozzávalók 4 személyre
15 dkg mélyhűtött zöldbab (zöld hüvelyű) 4 tojás 1 paradicsom 1 narancssárga húsú paprika 2 héjában főtt burgonya 1 lilahagyma 1 fej római saláta 5 dkg fekete olajbogyó 20 dkg tonhal, olajban vagy sós lében

A vinaigrette-mártáshoz: 3 evőkanál vörösborecet ­ 4 evőkanál olívaolaj frissen őrölt fekete bors

Elkészítés
1. Főzzük a zöldbabot 1,5 dl enyhén sós vízben 10–15 percig, de csak annyira, hogy megőrizze ropogósságát. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. Főzzük meg a kemény tojásokat, hideg vízzel hirtelen hűtsük le őket, és várjuk meg, amíg teljesen kihűlnek.

2. Mossuk meg a paradicsomot, vágjuk félbe, a kocsány környékét távolítsuk el, a húsát daraboljuk fel. Vágjuk félbe a paprikát, csumázzuk ki, mossuk meg és vágjuk csíkokra. Hámozzuk meg a burgonyát (amit lehetőleg előző nap főzzünk meg a héjában), vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. Tisztítsuk meg a hagymát, szeleteljük fel és szedjük szét karikákra.

3. Mossuk meg, és csepegtessük jól le a római salátát. Vágjuk a salátaleveleket kb. 3 cm széles csíkokra, és egy nagy salátástálban keverjük össze a zöldbabbal, a burgonyával, a paradicsommal és a paprikával.

4. A vinaigrette-mártáshoz keverjük össze az ecetet, az olajat, a sót és a borsot. Öntsük a salátára, és forgassuk össze vele. A hagymakarikákat és az olajbogyókat tegyük a saláta tetejére. A filézett tonhalat nyomkodjuk szét villával, a tojásokat hámozzuk meg, vágjuk négyfelé, és a hallal együtt tegyük a salátára. Friss bagettel kínáljuk.

Vote it up
172
Tetszett?Szavazzon rá!