Tudta, hogy a Nutella 1963-ban született? Persze Magyarországon akkoriban még nem ismerhettük, de amint forgalmazni kezdték, az itteni gyerekeknek is kedvencévé vált. Már-már veszélyesen sokat képesek elpusztítani belőle. Ezért sem árt, ha nekiáll, és percek alatt feltölti a stratégiai készletet.
Az alábbi receptet több blogíró is tesztelte, és elcsodálkoztak, hogy ilyen gyorsan és ilyen egyszerűen ilyen jót lehet alkotni. Egyébként akad, aki tovább is gondolta a csokis-mogyorós kenőcsöt.
Hozzávalók 4 személyre
9 dkg porcukor • 10 dkg mogyoró • 10 dkg étcsokoládé • 7 dkg vaj • 1 dl sűrített tej
Elkészítés
1. A cukrot és a ledarált mogyorót alaposan összekeverjük, és hozzáöntjük a gőz fölött megolvasztott csokoládét.
2. A vajat és a sűrített tejet a még meleg csokoládés keverékhez adjuk, és addig kevergetjük, amíg teljesen krémszerű nem lesz. Üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
Hozzászólás