Nyár a topon

Mielőtt útnak indul, az alábbi tippeket követve gondoskodjon róla, hogy kedvence is élvezze a vakációt – gazdival vagy gazdi nélkül

Kutyák
Győződjön meg róla, hogy kiszemelt szálláshelyén fogadnak-e ebeket. Ha nem tudja magával vinni őt, hagyja kutyapanzióban, ahol kedvencét egyéni vagy csoportos kennelben helyezik el, és naponta sétáltatják.

Macskák
Keressen befogadó családot, amely saját otthonában visel gondot a cicára. Ha a macska otthon marad, kérje meg egy szomszédját vagy ismerősét, hogy naponta nézzen be hozzá, adjon neki friss vizet és eleséget, cserélje az almot – és simogassa meg a cicust. A macskák jól elboldogulnak, ha ismerős környezetükben hagyják őket.

Madarak
Helyezze el a kalitkát olyasvalakinél, akiről tudja, hogy rászánja az időt a takarításra és a tollas jószágok szükségleteinek kielégítésére (etetés, fürdés stb.), vagy bízza a madarakat olyan barát vagy szomszéd gondjaira, aki két-három naponta meglátogatja őket, hogy enni adjon nekik. Elutazás előtt alaposan takarítsa ki a kalitkát, nehogy elszaporodjanak benne a tetvek és baktériumok.

Halak
Ügyeljen rá, hogy valaki hetente egyszer-kétszer benézzen az otthonába. A túladagolás elkerülésére lezárt tasakokban készítsen elő kimért mennyiségű haleledelt. Ha csupán egy hétre vagy legfeljebb kettőre távozik, akkor egyszerűen hagyja otthon a halait. Két nappal indulás előtt etesse meg őket a szokásos adagjukkal. Két hétnél hosszabb távollét esetén alkalmazzon automata haletetőt.

Vote it up
263
Tetszett?Szavazzon rá!