Nyújtó gyakorlatok

Egyáltalán nem csak sportolóknak van szükségük alapos nyújtásra, hiszen sokféle fájdalom esetén segíthet

Általános nyújtás Nyújtsa karját álló helyzetben a mennyezet felé, és maradjon így 5–10 másodpercig. Hajoljon el az egyik oldalra, és tartsa magát ebben a helyzetben, majd egyenesedjen föl, és a másik oldalra is végezze el a nyújtást.

Nyaknyújtás Eressze mellkasára az állát, és gördítse a fejét jobbra-balra.

Vállnyújtás Nyúljon át a jobb karjával a mellkasa előtt, és tegye kézfejét a válla fölött a bal lapockájára, ha tudja. Maradjon így 5–10 másodpercig, majd a másik oldalon is végezze el a nyújtást.

Hátnyújtás Feküdjön a hátára, és húzza föl mindkét térdét a mellkasához. Fogja át karjaival a térdeit, és óvatosan húzza közelebb a lábát a mellkasához. Maradjon így 20–30 másodpercig.

Combnyújtás Feküdjön a hátára úgy, hogy a térdét behajlítja, talpát pedig a padlón nyugtatja. Húzzon át egy derékszíjat, egy gumiszalagot vagy egy nagy törülközőt az egyik lábfeje alatt, és fogja meg mindkét végét. Ennek segítségével emelje a mennyezet felé a lábát, és egyenesítse ki addig, amíg kényelmesen meg tudja tenni. Maradjon így 20 másodpercig, ismételje meg, aztán végezze el a gyakorlatot másik lábával is.

Lábszárnyújtás Álljon egy fal elé úgy, hogy lábfeje nagyjából 45 cm-re legyen tőle. Tegye a tenyerét a falra, és hajoljon előre úgy, hogy mindig csak az egyik térdét hajlítja be, a másik lába sarkát pedig a padlóhoz szorítja.

Boka- és lábfejnyújtás Üljön le, és tegye a jobb bokáját a bal térdére. Forgassa lábfejét 10-szer az óramutató járásával megegyező, majd 10-szer azzal ellentétes irányba. Végezze el a másik lábfejével is.

Csípőnyújtás Álljon csípőjénél szélesebb terpeszbe. Helyezze át testsúlyát a jobb lábára, majd maradjon így 20 másodpercig. Ismételje meg a másik oldalon is.

Vote it up
372
Tetszett?Szavazzon rá!