Nyolc újévi fogadalom

Íme, néhány javaslat ahhoz, hogy mintagazdiként kezdhesse az évet

Gondoskodom kedvencem fogazatának egészségéről. Fluormentes fogkrémmel mosom kutyám vagy macskám fogát. Jó minőségű eleséggel táplálom.

Évente kétszer-négyszer féregtelenítem kedvencemet. Nem felejtem el bolhairtással is összekötni a kezelést.

Beütemezem látogatásaimat az állatorvosnál. Időpontot kérek az ez évi emlékeztető oltásokra, és a lehetséges panaszok megelőzése érdekében bejelentkezem általános felülvizsgálatra.

Mindennap kikefélem macskám vagy kutyám bundáját. Az összegubancolódás elkerüléséhez nélkülözhetetlen az elhalt szőrszálak eltávolítása.

Figyelemmel kísérem kedvencem testsúlyát. Kiegyensúlyozott étrenden tartom. Nem adom neki a saját ételmaradékomat, és nem traktálom folyton nyalánkságokkal.

Éberen figyelek kedvencem viselkedésének változásaira. Elszaladgál? Mindenütt vizeletnyomokat hagy? Nem hajlandó mozogni, bebújik a saját vackába? Túl sokat iszik? Azonnal állatorvoshoz fordulok.

Hosszú sétákra viszem a kutyámat. Az alapos erdei, vízparti vagy mezei futtatás létfontosságú az eb jó közérzetéhez. A „sportos” kutyák szívesen kísérik el kocogó vagy kerékpározó gazdájukat is.

Nem sajnálom kedvencemtől az időt. A magára hagyott kutya – sőt még a macska is – unatkozik. Akkor érzi igazán jól magát, ha részt vehet a gazdi bizonyos tevékenységeiben.

Vote it up
217
Tetszett?Szavazzon rá!